Monika Inde Zsak i BKK Spring forteller at planen er å investere i minst ti selskaper, nå som pilotprosjektet er ferdig. Foto: BKK

Kraftselskap setter av 130 millioner til grønne startups: -- Vi skal være en aktiv eier

Publisert Sist oppdatert

Det Bergen-baserte kraftselskapet BKK vil bli størst i Norge på elektrifisering, og setter nå av 130 millioner kroner investeringsselskapet BKK Spring skal dele ut. 

BKK Spring er BKK sitt nye investeringsselskap, og en videreføring av piloten BKK Grønn Invest. Det meste av den opprinnelige investeringskapitalen, 30 millioner kroner, er nå bundet opp i tre startups, skriver Dagens Næringsliv. Disse tre er Tibber, Sevendof og Bergen Carbon Solutions, og verdiene i alle selskapene skal ha økt i løpet av de to årene investeringene har skjedd. Dette basert på emisjoner selskapene har vært en del av etter BKK sine investeringer.

Kraftselskapet vil nå investere i flere startups, og er klare for over tre ganger så mange som sist.

-- Vi skal i hvert fall ha ti stykker. Vi har lyst til å plukke ut i hvert fall ti vi kan satse på og bruke kreftene inn mot. Vi skal være en aktiv eier, sier BKK Spring-leder Monika Inde Zsak til DN.

Et av kriteriene for valg av hvilke startups BKK skal investere i, er at BKK skal kunne tilføye noe mer en bare kapital. Samtidig vil også kraftselskapet lære noe av oppstartselskapene, og Zsak forteller at investeringene er en måte å bli eksponert for nye teknologier og forretningsmodeller.

Det skal være den heldigitale strømtjenesten Tibber som har kommet lengst av de tre selskapene i BKKs nåværende teknologiportfølje. I fjor investerte BKK inn 15 millioner i Tibber.

Les også: Tibber lanserer elbil-laderen du tjener penger på å bruke: «Vi er forberedt på mange reaksjoner»