Pressefrokost om Høyres landsmøte
Høyres leder og statsminister Erna Solberg, nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie er tilstede.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Pressefrokost om Høyres landsmøte Høyres leder og statsminister Erna Solberg, nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie er tilstede. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vil ha flere vyer: Erna Solberg vil snakke mer om hva vi skal leve av i framtida

Publisert Sist oppdatert

Hva vi skal leve av i framtida blir ett av de viktigste temaene på dagsordenen når Høyre samler seg til landsmøte i helgen, varsler statsministeren.

– I store deler av norsk politikk er ikke verdiskapning tema lenger. Men dette er en av de aller viktigste diskusjonene framover. Vi er nødt til å jobbe med omstilling i Norge og skape flere grønne, private arbeidsplasser, sa Solberg da hun og nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie presenterte dagsordenen for landsmøtet på et frokostmøte i Oslo onsdag.

– Denne debatten er helt nødvendig. Om ikke lenge vil vi trenge flere bein å stå på. Det haster med en enda mer verdiskapende politikk, slo statsministeren fast.

Også omstridte temaer som tiggeforbud, aktiv dødshjelp, lakseskatt, pappapermisjon og fraværsgrense i ungdomsskolen er ventet å skape debatt på landsmøtet.

Høyre-optimisme

Det er et optimistisk Høyre som nå går kommunevalgkampen i møte, skriver NTB. Høyre ligger an til å gjøre det bedre enn i 2015, ifølge Solberg.

– Vårt mål er at halvparten av Norges befolkning skal bo i en Høyre-styrt kommune, sier hun.

Skal det skje, må Høyre vinne tilbake byer som Oslo, Bergen og Bodø.

For første gang på elleve år skal Høyre også vedta et nytt prinsipprogram på landsmøtet.

– Samfunnet har endret seg siden 2008, kommenterte leder for programkomiteen og nestleder Jan Tore Sanner.

Powered by Labrador CMS