Øyvind Rostad, Even Westvang og Simen Svale Skogsrud starter Sanity.
Øyvind Rostad, Even Westvang og Simen Svale Skogsrud starter Sanity.

Nettpionerer starter Sanity: Kjente tech-profiler investerer millioner

Publisert Sist oppdatert

Bengler-gjengen ville ikke være bare konsulenter lenger, nå skal de erobre verden med egen programvare. 

Det er Dagens Næringsliv som melder at det nystartede aksjeselskapet Sanity har hentet ni millioner kroner fra blant andre Trond Riiber Knudsen, Bakken og Bæck, Andreas Thorsheim i Otovo, Edvard Engesæth i Nurx, Wilhelm Joys Andersen i Propr, Thomas C. Holst fra Huddly og Øyvind Grotmol fra Exabel.

Sanity har utviklet et publiseringssystem (CMS) som gjør det mulig å lage innholdet på i ett system, men publisere på en lang rekke flater, enten det er nettsider, apper eller andre innholdskanaler.

– Vi har endelig bygget drømmeløsningen for krevende innholdsbehov. Et sanntids samarbeidsverktøy for produksjon, og en måte å formatere innholdet i apper, på web, på papir, i taleassistenter eller hvor man enn måtte trenge det, sier Simen Svale Skogsrud i Sanity til Dagens Næringsliv.

Sammen med Øyvind Rostad, Even Westvang og Magnus Kongsli Hillestad står han bak Sanity, som beskrives som en forlengelse av konsulentselskapet Bengler AS, som blant annet har stått bak de kjente nettsamfunnene Underskog og Origo. Alle ansatte i Bengler er forøvrig gått over til Sanity.

Gründerne forteller til Dagens Næringsliv at de har utviklet programvaren over tid, gjennom Benglers konsulentarbeid for blant andre Amedia og Oma. Sistnevnte er bedriften til den berømte arkitekten Rem Koolhaas.

– For Oma skulle vi lage både bøker, websider og interne arbeidsverktøy ut fra det samme innholdet. Da er det viktig at innholdet ikke kun er formatert for web. Vi laget et system der innholdsfolk enkelt kan jobbe med innhold i en form som programvare kan omforme og distribuere til alle mulige flater. Ikke bare de som finnes nå, men også de som skulle dukke opp i fremtiden, sier Skogsrud til DN.

Blant kundene er allerede MIT (The Massachusetts Institute of Technology), Netlife, New York-arkitektene Diller Scofidio + Renfro, bysykkelleverandør UIP, RiksTV, Propr og Konsus.

Pengene skal brukes på flere folk i Norge, og Sanity planlegger å etablere seg i USA neste år.

Powered by Labrador CMS