Beathe Due. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Due har landet: Dette blir startup-sjefens nye rede

Publisert Sist oppdatert

-- Skulle nesten tro jeg hadde planlagt hele min karriere til at denne jobben skulle dukke opp, sier Beathe Due, når hun nå blir tech-skole-topp.

Jobbjakten ble kort for den tidligere sjefen for Tøyen Startup Village. Denne uka ble det kjent at hun blir pro-rektor for Noroff - School of Technology and Digital Media.

Dermed traff hun ganske godt på det hun antydet som retning, da hun tidligere i vår slapp nyheten om at hun skulle slutte på Tøyen.

"Jeg har jo en unik erfaring fra både corporates og akademia, i tillegg til startupmiljøet. Jeg synes det er veldig gøy å sitte i dette krysningspunktet," svarte hun på spørsmål om hva hun kunne tenke seg.

"Drømmejobben"

I tillegg til å lede startup-landsbyen på Oslos østkant, har hun som Førsteamanuensis II på BI undervist i digital kommunikasjonsledelse. Due har tidligere vært dekan ved avdeling for informasjonsteknologi ved Høgskolen i Østfold og har flere års forskningserfaring fra Telenor Group. Så at hun blir en av sjefene ved en skole for teknologi og digitale medier, er ikke helt overraskende, og selv kaller hun det «drømmejobben».

-- Dette er en jobb der jeg endelig kan kombinere erfaringene mine fra akademia, næringsliv og startup-miljøene i et fagmiljø som ligger hjertet mitt nært, nemlig teknologi og digitale medier. Skulle nesten tro jeg har planlagt hele min karriere for at denne jobben skulle dukke opp, sier Due.

Skrikende behov

Hun beskriver Noroff som «en liten, privat høyskole som kan bevege seg raskt», og trekker linjene fra Tøyen Startup Village og tech-miljøet.

-- Noroff har store ambisjoner om å vokse, skape kvalitetsforskning og forberede studenter til arbeidslivet eller å få de til å starte opp for seg selv. Jeg ønsker å bygge oppstartskulturer, sier Due.

Den nye prorektoren viser til at det er et skrikende behov for økt IT-kompetanse i samfunnet, og at skolen gjennom sine kurs også retter oppmerksomheten mot livslang læring.

-- Vi klarer ikke å utdanne nok studenter samtidig som mange ansatte i etablerte selskaper trenger å oppdatere sin kompetanse. Teknologier endrer seg raskt og det er behov for hele tiden å mestre og være med å skape det nye som kommer. Fagene innen digitale medier går inn i alle sektorer og cyber-sikkerhet og kunnskap om og forståelse av data blir viktigere og viktigere.

Rette kandidaten for jobben

Due har uttalt at hun er mer glad i å bygge opp enn å drifte, og ser frem til å videreutvikle Noroff.

-- Hvorfor er du rett dame til jobben?

-- Alle de utradisjonelle valgene jeg har gjort underveis gjør at jeg er den rette kandidaten for denne jobben. Jeg tar med meg til Noroff erfaringene fra å bygge kultur på Tøyen Startup Village, god kjennskap til universitets- og høyskolesektoren, forskning og utdanning, samt lang erfaring fra privat næringsliv og tverrsektorielle partnerskap. I tillegg er jo teknologi og digitale medier mitt fagfelt, så det kunne ikke blitt bedre. Dette blir veldig spennende, jeg gleder meg stort!