Beate Due har hatt god pågang i Tøyen Startup Village
Beate Due har hatt god pågang i Tøyen Startup Village

Kvinner i tech, Beathe Due: "Baller tåler ingenting, skal vi få til dette prosjektet trenger vi noen solide vaginaer, for de tåler en støyt"

Publisert Sist oppdatert

Slik kontret Beathe Due den mannlige kollegaen, da han avviste et spennende prosjekt med henvisning til at det krevdes "skikkelige baller" for å gjennomføre det.

Shifter har spurt kvinner i tech-bransjen om hvordan det er å være kvinne i tech-bransjen, og hva som skal til for at det blir flere av dem. Seriegründer Anita Schjøll Brede i Iris AI var første dame ut i går.

Avtroppende leder Gøril Forbord i Technoport gikk i forrige uke ut mot mannsdominansen i den nye teknologibransjen. Hun mente det var behov for mer “kvinnemas”, for å få flere kloke kvinner inn blant folka som skal gi norsk økonomi flere bein å stå på. Shifter har tatt oppfordringen, og vil i de kommende dagene stille en rekke kvinner tilknyttet bransjen følgende spørsmål:

“Hva er det beste og verste med å være kvinne i gründerbransjen? Og hvordan skal vi få flere damer inn?”

Mannespråket

− Jeg har alltid trivdes i tech-bransjen, og engasjementet i Girl Geek Dinners Oslo har gjort at jeg ikke har følt meg alene. Nettverksdeltakelse er en fin måte å møte andre i samme fagmiljø, sier Beathe Due, en av initiativtagerne til Girl Geek Dinners Oslo og daglig leder i Tøyen Startup Village.

Hun forteller om da hun var i et møte med bare mannlige kolleger, og hun foreslo et godt og spennende prosjekt.

− Til svar fikk jeg at: "Det går nok ikke, Beathe. For å få til det prosjektet kreves det skikkelige baller." Heldigvis klarte jeg å kontre svaret jeg fikk. Jeg hadde nettopp lest et morsomt sitat, så jeg sa: "Det er feil. Baller tåler ingenting, skal vi få til dette prosjektet trenger vi noen solide vaginaer, for de tåler en støyt." Dette er en språkbruk som sikkert ikke er vondt ment, men som likevel er et utrykk for en herskerteknikk og noe alle egentlig bør være seg mer bevisste.

Litt lei kjønnsfokuset

Hun deler Gøril Forbords synspunkt om at det ikke er noe galt med menn i alderen 40-60, men mener at ledelse og deltakelse i samfunnet bør gjenspeile befolkningen ellers.

− Derfor er jeg litt lei av den ensidige fokuseringen på kjønn. Verken kvinner eller menn er homogene grupper, mennesker består av langt flere erfaringsvariabler.

− Da vi arrangerte Lær Kidsa Koding på Høgskolen i Østfold, deltok et mangfold av studenter og de inspirerte barna som deltok. Vi hadde flere treff og det var absolutt ikke bare en type barn som deltok. Det ligger et ansvar i å inspirere og synliggjøre det mangfoldet som faktisk deltar.

Mangler mangfold

− Det er ikke bare kvinner som mangler i gründerbransjen, vi trenger gode, smarte hoder som representerer alle deler av befolkningen, kulturer, kjønn, legning, sosialøkonomisk bakgrunn, utdanningsbakgrunn. Når mennesker med et mangfold av erfaringer og fagbakgrunn og kunnskaper møtes og jobber sammen, vil nye verdier skapes, og det trenger vi nå, sier Due.

Det er denne typen møteplasser hun ønsker å legge til rette for gjennom Tøyen Startup Village.

− For å få til dette må vi alle gå utenfor våre egne komfortsoner, se utenfor allerede etablerte nettverk og se etter andre. Det er en viktig jobb, mener Due.

 

 

 

Powered by Labrador CMS