Eric André, General Manager Nordics i VOI Technology. Foto: Vilde Mebust Erichsen / VOI Technology

Personvernslekkasje hos Voi: Data om 100.000 kunder åpent tilgjengelig på nett

Publisert Sist oppdatert

Voi, det svenske scooterselskapet som nylig lanserte tjenesten sin i Norge, har hatt 100.000 kunders personopplysninger liggende åpent tilgjengelig på nett.

De delte dataene dreier seg om blant annet brukernavn, mailadresser og telefonnumre. Også tidligere kunders mailadresser skal det ha vært mulig å finne frem til, skriver Breakit.

Problemet skal nå være fikset, ifølge Voi selv, slik at det ikke lenger er mulig å få tak i personopplysningene. Hendelsen er blitt anmeldt til Datainspektionen i Sverige.

Det var det tyske medieselskapet Bayerischer som tok kontakt med Voi tidligere i mars, og scooterselskapet ble da informert om at journalistene hadde hyret inn en sikkerhetsekspert. Eksperten skal ha tatt seg inn i Voi sine datasystemer, uten at det var blitt gitt tillatelse til dette.

Voi har nå ansatt sin egen sikkerhetsekspert, som skal gå gjennom selskapet slik at lignende sikkerhetsbrudd avverges. De første meldingene rapporterer at 460.000 brukeres data har ligget åpent på nett, men dette avviser Voi sin pressetalsperson, Caroline Hjelm. Selskapet har i dag over 100.000 brukere. 

-- Det dreier seg om cirka 100.000 mailadresser, og i visse tilfeller også personnavn og telefonnumre, ifølge våre etterforskninger. Det gjelder derimot ikke kredittkortopplysninger eller andre sensitive data. Jeg vil også understreke at denne informasjonen ikke har blitt lekket på nett, men at det kun er et problem Bayerischer rundfunk har belyst, skriver Hjelm i en presseuttalelse.

Les også: Norgesklare Voi fyller opp: Henter over 250 millioner kroner