The Future Group-gründerne Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin (til høyre). Foto: The Future Group.
The Future Group-gründerne Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin (til høyre). Foto: The Future Group.

The Future Group: Henter ut millioner av selskapet før det tjener penger

Publisert Sist oppdatert

VR-selskapet The Future Group som blant annet star bak teknologien til TV Norges «Lost in Time» tjener ikke penger. Likevel fakturerer gründerne millioner av selskapet.

Det startet ikke så bra da «Lost in Time» skulle på lufta og vise frem teknologien til selskapet «The Future Group». Etter andre program hvor teknologien ikke fungerte, er programmet nå tatt av lufta til etter påske for å rette feilene, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen kan i dag også avsløre at gründerne bak selskapet, Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin har via sine holdingselskap tjent millioner før selskapet har begynt å tjene reelle penger.

– Du får ikke folk til å jobbe gratis. Ta Snapchat for eksempel. Vi er i samme situasjon. Folk i et gründerselskap kan jobbe uten kompensasjon og ta risiko, men ikke jobbe gratis over tid, sier seriegründer og hovedeier Jens Petter Høili til DN.

Shifter skrev om selskapet i november i 2016, da selskapet nylig hadde avsluttet en emisjonsrunde og hentet 20 millioner USD fra 25 investorer. De skal totalt ha hentet 42 millioner USD siden oppstarten og har blant annet Kjell Inge Røkke, Johan H. Andresen jr. og John Fredriksen på eiersiden.

Hentet ut 18,7 millioner kroner på to år

I 2015 hadde selskapet 150.000 kroner i inntekter og et driftsunderskudd på 28 millioner kroner. I 2014 tjente selskapet 0 kroner.

DN skriver at store deler av underskuddet kommer som et resultat av at sentrale personer i selskapet har fakturert The Future Group millionbeløp gjennom sine personlige selskaper, og henviser til regnskapene.

Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin skal gjennom sine holdingselskap ha fakturert The Future Group 3,1 og 3,5 millioner kroner hver de to første årene selskapet var i drift. Finansdirektør Roar Skogvoll skal ha fakturert 3,4 millioner kroner.

Til sammen har de to grunnleggerne og to andre ledende personer i selskapet tatt ut 18,7 millioner på to år.

Forsvarer kompensasjonen

Høili mener kompensasjonsnivået kan forsvares.

– Ja, det er forsvart av styre og generalforsamling. Vi er godt voksne mennesker. Vi kan ta jobb et annet sted og tjene mye mer, sier han til DN, og hevder mye av pengene ble reinvestert i selskapet.

– Man jobber ikke gratis. Vi jobbet uten godtgjørelse en stund, men etter hvert som selskapet har bygd seg opp penger, så har man hatt normal lønn med tanke på rollen man har, sier medgründer Bård Anders Kasin.

Samtidig som Høili fakturerte The Future Group, fakturerte han også sitt andre gründerprosjekt, Fairchance, for til sammen 9,3 millioner kroner mellom 2013 og 2016, avslører DN.

Powered by Labrador CMS