The Future Group-gründerne Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin (til høyre). Foto: The Future Group.
The Future Group-gründerne Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin (til høyre). Foto: The Future Group.

Norsk "virtual reality"-startup henter 164 millioner kroner

Publisert Sist oppdatert

Virtual reality-selskapet «The Future Group» henter en astronomisk sum i norsk målestokk.

Ifølge Breakit, er det uklart hva nøyaktig «The Future Group» driver med, men selskapet sier de har utviklet en teknikk for å blande video fra den virkelige verden med virtuelle gjenstander som skal skape en oppslukende opplevelse.

Selv, kaller de det «interactive mixed reality», og ifølge nettstedet Venture Beat har de gående et prosjekt med over 100 ansatte som tester ut teknikken.

Selskapet skal ha startet med AR (augmented reality), men bevegde seg deretter mot å sette ekte mennesker i en animert verden. Det virtuelle miljøet blir bygget med spillet «Unreal» sin motor og med deres egen teknologi oppå det.

–Spillstudioet blir praktisk talt flyttet inn i spillmotoren, sier medgründer Bård Anders Kasin til VentureBeat.

Selskapet har hentet 42 millioner dollar siden oppstarten i 2013, men «The Future Group» er et resultat av sammenslåingen av ulike startups som går tilbake til 1994.

I den ferske runden har selskapet hentet 20 millioner dollar, eller om lag 164 millioner kroner. Det norske investeringsselskapet Ferd skal være involvert. Det samme skal Aker (er Kjell Inge Røkke og Johan H. Andresen jr. for alvor på vei inn i tech-selskap?) være. Totalt er det 25 investorer i denne runden, bekrefter det svenske investeringsselskapet Wellstreet i en epost til Breakit.

Gründere av «The Future Group» er Bård Anders Kasin og Jens Petter Høili.

Shifter kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS