The Future Group-gründerne Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin (til høyre). Foto: The Future Group.

Future Groups gründere ute av startupens ledelse -- én fikk sparken, en annen er sykemeldt

Publisert Sist oppdatert

Gründerteamet er på vei ut av sentrale stillinger i startupen bak "Lost in Time"-teknologien. 

Det har vært begivenhetsrikt hos The Future Group de siste ukene, og DNs papirutgave går i dag gjennom de store trekkene: Gründer og investor Jens Petter Høili fikk i forrige uke sparken fra startupen som skal "revolusjonere hvordan vi konsumerer TV i fremtiden", og nå vil ikke medgründer og administrerende direktør Bård Anders Kasin være med i toppen lenger heller.

-- Kasin har meddelt styret at han ønsker at det igangsettes en prosess for å ansette en ny CEO på permanent basis. Kasin vil fremover jobbe med strategiske prosjekter i selskapet, skriver investorsjef Jo-Inge Fisketjøn i en epost til DN.

Inntil videre er Kasin delvis sykemeldt, og Halvor Vislie blir ny toppsjef i The Future Group, etter å ha vært markedsdirektør i samme selskap. Det var også DN som omtalte saken da Jens Petter Høili fikk sparken fra selskapet, som følge av krav fra investorer.

The Future Group har i lengre tid slitt med både økonomien, og Shifter har flere ganger skrevet om utfordringer gründerne har opplevd. Blant annet ble "Lost in Time"-lanseringen forsinket i Midtøsten, og selskapet måtte gjøre flere permitteringer.

Måtte gjennomføre kriseemisjon

I forrige uke måtte The Future Group gjennomføre en kriseemisjon for å hente mellomfinansiering, og solgte aksjer for ti øre i selskapet. Dette endte med at de hentet 57 millioner kroner. Før emisjonen var gründerne de største eierne i selskapet, med rundt 29 prosent av aksjene.

-- Dette gir selskapets ledelse et godt handlingsrom til å søke nye investorer frem mot sommeren som ser potensialet i selskapets unike teknologi. Dette arbeidet er vi godt i gang med, og vi opplever stor interesse fra ulike investormiljøer, skriver Fisketjøn.

Han forteller at styret og ledelsen i selskapet fremover vil arbeidet med å sikre selskapet langsiktig finansiering. Samtidig skal selskapet levere på inngåtte kontrakter, og søke nye kommersielle prosjekter.