Bao Marianna Nguyen møtt Erna Solberg da YeyNey ble plukket ut til Nordeas akselerator i Finland. Foto: Nordea
Bao Marianna Nguyen møtt Erna Solberg da YeyNey ble plukket ut til Nordeas akselerator i Finland. Foto: Nordea

19 fintech-gründere får tilbud om å jobbe med Nordea. YeyNey med fra Norge

Publisert Sist oppdatert

200 bedrifter søkte på bankens nye startupakselerator. Nå er 19 plukket ut.

Shifter har tidligere skrevet om YeyNey som var det eneste norske selskapet som tok seg til siste runde i utvelgelsen til Nordea Startup Accelerator. 35 selskaper konkurrerte i forrige uke om å få bli med i det 12 måneder lange intensivprogrammet, der de får videreutvikle ideene sine sammen med storbankens eksperter i Stockholm og Helsinki. I dag kunne Nordea melde at YeyNey var et av selskapene som blir med i akseleratoren.

– Vi synes selvsagt det var utrolig gøy og spennende, og vi følte at vi lærte så mye bare på disse dagene, at vi er utrolig spent på alt vi kommer til å lære i løpet av tolv uker, sier gründer Thora Helene Støren til Shifter etter at utvelgelsen var klar.

Hun har fått med seg programmerer Bao Marianna Nguyen i startupen.

Spareapp

Applikasjon de utvikler skal gjør sparing sosialt, enkelt og morsomt. Med YeyNey skal du kunne sende ut et bilde av noe du vurderer å kjøpe for å få dine venners tilbakemelding. Dersom de stemmer nei til kjøpet, går pengene du hadde tenkt til å bruke inn på en sparekonto.

Appen er fortsatt bare på idéstadiet.

– Vi forventer at dette vil gi oss en fot innenfor i startup-miljøet i Norden, samt at dette vil gi oss tid til å fokusere målrettet på YeyNey, og få laget en ferdig app som kan lanseres i løpet av 2016, sier Støren.

Overrasket

– Hadde dere forventet å nå så langt, når dere ennå bare var på idestadiet?
– Vel, vi har veldig tro på ideen og kjerneverdiene den leverer til sluttkunden. Men at vi i det hele tatt kom videre til selve utvelgelsesuken i Oslo, var nok mer enn vi hadde trodd. At vi deretter kom videre, tror jeg skyldes at vi i stor grad engasjerte oss gjennomgående hele uka, og tok til oss alt av tips og tilbakemeldinger vi fikk. Men det var så utrolig mange gode team og ideer, at vi selvsagt ble helt henrykt da de ropte opp YeyNey. Det var nok litt uventet, ja, sier Støren.

12 har sagt ja

De øvrige oppstartsbedriftene som foreløpig har takket ja til tilbudet er: Asteria (Sverige), Lenovium (Sverige), Kuan (Storbritannia), Taviq (Finland), Tikkr (Sverige), Mina Tjänster (Sverige), Trayce (Danmark), Voxo (Sverige), Collectly (USA), Smartcalling (Storbritannia) og Zash (Sverige).

Tanken er å lære sammen og finne nye forretnings- og partnerskapsmuligheter gjennom samarbeid og at dette til slutt skal føre til bedre digitale tjenester til Nordeas kunder.

- Vi hadde en veldig fin utvelgelsesuke i Oslo, og jeg er imponert over ideene, engasjementet og talentet i oppstartsbedriftene. Vi var spesielt på utkikk etter ideer innenfor ny teknologi som kognitiv databehandling, kunstig intelligens, finansiell bruk av blockchain og kreative ideer innen livs- og pensjonsforsikring, og vi fikk virkelig gode ideer innen alle disse områdene, sier adm. direktør Snorre Storset i Nordea Norge i en pressemelding.

EUR 600.000

Dette er andre gang banken arrangerer Nordea Startup Accelerator, som er det største startup-programmet i sitt slag i Norden. Programmet ble første gang arrangert vinteren 2015–2016. Oppstartsbedriftene fikk da over EUR 600 000 i ny finansiering, og Nordea har fortsatt samarbeidet med to av dem (Jenny og Feelingstream).

Nestholma er Nordeas samarbeidspartner i programmet også denne gang. I tillegg deltar IT-gigantene Tata Consultancy Services (TCS) og IBM gjennom hele programmet sammen med andre fintech-eksperter.

Powered by Labrador CMS