Gründer og CEO Sebastian Siemiatkowski i Klarna

Klarna vil grupperekruttere 1000 personer -- i løpet av et år

Publisert Sist oppdatert

Klarna -- et av Sveriges raskest voksende startupsselskaper -- vil øke staben betydelig. 

Per i dag har Klarna nærmere 2000 ansatte, fordelt i Europa og i USA. Nå har det svenske selskapet tatt mål av seg til å rekruttere 1000 personer det nærmeste året -- på en relativt utradisjonell måte: I en sak fra Breakit.se fortelles det at Klarna har planer om å rekruttere hele team, i første omgang til markedsavdelingen -- som i dag består av 60 personer. Målet er at omkring 30 nye skal ansettes i denne avdelingen.

-- Vi må ty til metoder som ikke er helt vanlige. Vi ser at mange trives i sine nåværende team, og ikke vil forlate kollegaene sine. Det vi gjør nå, er å gjøre en test for å se om dette fungerer, men vi har en mistanke om at dette er en lukrativ måte å få talenter inn i Klarna, sier David Sandström, markedssjef i den digitale banken, til Breakit.

Hvis det viser seg at grupperekruttering fungerer godt for Klarnas markedsavdeling, vil denne prosessen implementeres i andre deler av selskapet også. I Sverige, som i Norge, er det kamp om dem som har kompetanse innen programmering og IT, og Klarna har derfor kommet opp med planen om å rekruttere hele team. Og det er ikke nødvendigvis sånn at den "dårligste" i gruppen ikke vil få jobb hos Klarna.

-- Jeg personlig tror ikke helt på "dårlige" og "bra" ansatte, for det handler ofte om at man er bra eller dårlig i gitte situasjoner. Samtidig kommer vi selvsagt ikke bare til å ta avgjørelser på gruppenivå, men også individnivå, sier Sandström.

Sandström forteller at det er mye som må gjøres i selskapet, fordi utviklingstempoet deres er "helt enormt". Samtidig ofrer han små selskaper som kan miste hele teamet sitt til Klarna, ikke så mange tanker.

-- Det kan jeg ikke egentlig gå rundt og fundere på. Dessverre står det store slaget om talentene. Det har rammet oss til en viss grad, men vi håper at vi med vår nye arbeidsmetode og mange spennende rekrutteringsinitativ kan stå ekstremt sterkt, sier Sandström.