Optinose er nå verdt 500 millioner kroner på Nasdaq-børsen.

Nesepumpeselskap med opptur på Nasdaq-børsen -- verdiene steg 100 millioner på fire måneder

Publisert Sist oppdatert

Optinose eier aksjer for 500 millioner kroner på amerikansk børs, og har 36 patenter på verdensbasis for sin teknologi. 

I 2001 ble det norske selskapet Optinose grunnlagt, av øre-, nese- og halslegen Per Gisle Djupeland og Helena Kyttari Djupesland. Sammen har de utviklet en nesepumpe som bringer sprayen til de områdene i nesen der behandlingen vil skje mest effektivt, der vanlige nesesprayer ikke kommer til. Pasienten blåser i et munnstykke for å bringe medikamentene inn til de områdene der behandlingen trengs.

Dette skal være så innovativt at det amerikanske selskapet Avanir Pharmaceuticals i 2013 kjøpte lisensrettighetene for produktet, og tre år senere resulterte det i et produkt ute på markedet. Dette skriver Dagens Næringsliv.

Nå har selskapet på fire måneder "tjent" 100 millioner kroner på den teknologitunge Nasdaq-børsen. I januar var selskapets aksjer verdt 393 millioner kroner, men med de 107 millionene ekstra lander selskapet på nøyaktig 500 millioner. De to gründerne bak Optinose eier per i dag -- gjennom Ikos Invest -- minimum 6,95 prosent av selskapet -- noe som tilsvarer 2,5 millioner i aksjer.

I april ble CEO og COO -- henholdsvis Peter Miller og Ramy Mahmoud -- annonsert som finalister til Entrepreneur of the Year-prisen for 2018, i Philadephia-området.