Audun Bø går inn i Payr, som blant annet lar brukere legge regninger til betaling via mobilkameraet, slik at man slipper å taste konto- og KID-nummer.

Payr henter inn finansveteranen Audun Bø

Publisert Sist oppdatert

Audun Bø går inn som både styremedlem og investor i Payr. 

Bø, som i dag er administrerende direktør i Verdipapirsentralen ASA, skal bidra til å forsterke Payr sin troverdighet som en aktør man skal kunne regne med i det norske finansmiljøet. Espen Einn, daglig leder i Payr, forteller i en pressemelding at selskapet nylig har nådd en ny milepæl.

-- For oss i Payr er det en tillitserklæring at en så dyktig og erfaren person ønsker å være med i styret vårt. Siden vi gikk live i juli 2017 har vi fått enormt god respons, og denne uken passerte vi 150 millioner kroner i betalte regninger, sier Einn i pressemeldingen.

Tidligere i mars skrev Shifter om det da Payr passerte 120 millioner kroner i regninger betalt via dem.

Vil også investere

Nylig lanserte Payr også tjenesten Smarte Regninger, som automatisk sjekker om kunden har gode betingelser på tjenester som forsikring, strøm, lån, kort og mobilabonnement.

I tillegg til å gå inn i styret, vil Bø investere i selskapet, og blir dermed en del av en investeringsrunde Payr nå driver for å finansiere produktutvikling, kundevekst og internasjonal skalering.

-- Jeg har vært en del av finansmiljøet lenge, og jeg ser at vi står foran større endringer enn noen gang, både på tjeneste- og teknologisiden. Med de nye PSD2-reguleringene kommer nye utfordrere som vil disruptere bransjen og gi kundene bedre løsninger. Payr er en av disse, og fremgangen de allerede har vist gir meg tro på at de vil bli en av vinnerne i årene som kommer, sier Bø.

Shifter har tidligere intervjuet Espen Einn i en podcastepisode der han blant annet snakker om sin tidligere startup, og hvordan han jobber for å forhindre at erfaringene fra den gjentar seg.