OsloMet. Foto: Benjamin A. Ward / OsloMet

OsloMet får ny internasjonal mastergrad i teknologi

Publisert Sist oppdatert

Det nye studiet vil utdanne eksperter i design, utvikling, bruk og vedlikehold av teknologi, elektronikk og programvare fra høsten 2019.

Det legges stor vekt på at studentene får spesialisert seg innen et aktuelt teknologiområde samtidig som de får tverrfaglighet gjennom bidrag fra flere fagfelt, skriver OsloMet i en pressemelding.

MSc in Applied Computer and Information Technology er lagt opp slik at studenter fra forskjellige fagfelt kommer tettere sammen for å fokusere på avanserte utfordringer som blant annet helse, offentlig transport, dataspill og digitaliseringen av samfunnet.

Det internasjonale studiet vil foregå på engelsk, og ta imot studenter fra flere fagbakgrunner som IT, elektronikk og enkelte naturfag.

Studenten velger seg en spesialisering, men vil også måtte samarbeide med studenter fra de andre spesialiseringene på utfordringer som naturlig binder dem sammen både i arbeidslivet, men også i den pågående forskningen ved Fakultet for teknologi, kunst og design på OsloMet – storbyuniversitetet.

– Det unike med den nye masteren er at den skaper tettere forbindelser mellom flere forskningsgrupper, og viser at de alle bidrar til de teknologiske løsningene for det digitale samfunn, sier førsteamanuensis Kyrre Begnum ved Institutt for informasjonsteknologi.

Tverrfaglig utdanning

Han understreker at masterstudentene vil få et bedre grunnlag for å løse morgendagens utfordringer hvis de kan samarbeide tverrfaglig gjennom et bredt faglig perspektiv i utdanningen.

Samarbeid med de øvrige utdanningene ved OsloMet kan skape synergier som er positive for økt tverrfaglig kompetanse om hvordan digitale løsninger kan styrke viktige områder som helse, utdanning og forvaltning.

– Målet er å utdanne eksperter som på sitt eget felt er i stand til å se et større bilde om hvordan teknologi virker inn på samfunnet. Vi er trygge på at studiet er et godt grunnlag for alle som ønsker en karriere innen teknologi, hvor de får mulighet til å være kreative og samtidig påvirke nærmest enhver del av vårt samfunn.

– Sikte høyt

Ved det første opptaket i 2019 tilbyr masterstudiet spesialiseringene Universal design of ICT, Cloud-based services and operations og Mathematical modeling and scientific computing.

Fra 2020 vil følgende spesialiseringer også være tilgjengelige: Applied artificial intelligence, Data science, Robotics and Control og Biomedical engineering.

– Vi vil at studentene skal tørre å sikte høyt og følge egne ideer så langt vi har forskere som kan støtte dem, sier Astrid Oust Janbu, leder for Institutt for maskin, elektronikk og kjemi ved OsloMet – storbyuniversitetet.

– Du skal føle deg hjemme uansett om du for eksempel vil finne opp et 3D-printet armbånd som kan vibrere slik at det kansellerer ut vibrasjonene til et menneske med Parkinsons, eller lage droner som flyr skolesekkene til skolen slik at alle barn slipper å bære dem, eller en app for ungdom som i sanntid lar deg se kampsakene til ethvert politisk parti i Norge, sier hun.