Ingrid Teigland Akay. Foto: Hadean Ventures

Setter opp helsetech-fond på 900 millioner

Publisert Sist oppdatert

Argentum går inn med 150 millioner i det nye fondet ledet av den tidligere legen, Ingrid Teigland Akay.

Det statlige fondet Argentum er først ute med å fylle opp det nystartede venturefondet Headean Ventures, som til sammen skal hente 900 millioner for å investere i norske og nordiske ventureselskaper innen helseteknologi og life-science.

─ I Norge bruker vi mye penger på forskning og utvikling innen helse, men vi trenger folk som Ingrid og hennes team som kan bidra til å fremme kompetanse på kommersialisering og internasjonal vekst. Det er ingen grunn til at norske helseselskaper ikke skal være verdensledende, sier Joachim Høegh-Krohn, administrerende direktør i Argentum, i en pressemelding.

Det er bodøværingen Ingrid Teigland Akay som står bak satsingen. Teigland Akay er utdannet lege og har tidligere jobbet hos et av verdens største venturefond innen life-science. Hun ser spennende muligheter i Norge:

– Vi mener at Oslo og Norge er spesielt interessant for et helsefond akkurat nå. Norge har et forskningsmiljø i verdensklasse, nå er det også fokus på å kommersialisere produkter som når frem til pasientene og et økosystem som skaper grobunn for vekstfond, sier Akay til Dagens Næringsliv.

Hun har også fått med seg tre av Argentums programinvestorer: Varner-gruppen, Gjensidigestiftelsen og Oslo Pensjonsforsikring. Northzone-gründer Tellef Thorleifsson har vært mentor og rådgiver i arbeidet med å sette opp fondet.