Gründer of the year, Are Traasdahl i Tapad.

Are Traasdahl gir seg som Tapad-sjef. Blir digitalrådgiver for Telenor

Publisert Sist oppdatert

Den norske gründeren Are Traasdahl gir seg som sjef i Tapad, som han solgte til Telenor for 3,1 milliarder kroner i 2016.

Styret i Tapad i dag utpeker Sigvart Voss Eriksen som ny administrerende direktør i teknologiselskapet, går det frem i en pressemelding fra Tapad. Han kommer fra rollen som "Head of Adtech" i Telenor, og har hatt en rekke markedsdirektør-stillinger tidligere.

Traasdahl blir såkalte "chairman emeritus", og blir samtidig digitalrådgiver i Telenor.

- 16 måneder etter at Tapad ble kjøpt opp av Telenor, har jeg sett hvordan selskapet blomstrer, og det var naturlig å gi dag-til-dag ansvaret videre til en nye CEO, sier Are Traasdal i en pressemelding.

- Sigvart har med seg både erfaring fra markedsføringsteknologi og lang erfaring fra Telenor. Han er godt rustet til å fortsette Tapads vekst globalt, og jeg kan ikke komme på noen andre som passer bedre til å plukke opp hansken og ta dette fantastiske selskapet inn i neste fase, sier Traasdahl om sin etterfølger.

Erfaren etterfølger

I pressemeldingen går det frem at Voss Eriksen har mer enn ti års erfaring fra Telenor. Han begynte i selskapet i 2001, og har på den tiden klatret oppover i systemet i ulike operative avdelinger, og hatt flere lederstillinger, blant annet som markedssjef i Telenor Pakistan, Telenor Ungarn og Telenor Thailand.

Voss Eriksen har også gått forsvarets russiskkurs og har historie fra Universitetet i Oslo. Han har også business administration fra NTNU.

Førstevalg

Han har jobbet tett med Tapad den siste tiden.

- Da vi så etter kandidater, viste Sigvart en entusiasme og ekspertise som gjorde ham til et klart førstevalg til å lede Tapad videre, sier Dag Liodden, CTO og medgründer i Tapad.

 Den nye sjefen selv sier følgende:

- Helt siden Telenor kjøpte Tapad, har jeg vært imponert over gründerånden og de nyskapende produktene. Jeg er beæret over å ta over denne rollen og bli en offisiell del av Tapad-familien. Det er mange muligheter på gang i Tapad nå i den nærmeste fremtid, når selskapet fortsetter å utvide sin portefølje.

 

Shifter kommer tilbake med mer