Are Traasdahl skal investere i norske selskaper.

Are Traasdahl vil investere kvart milliard i norske startups

Publisert Sist oppdatert

Nå går startskuddet for Tapad-gründerens storsatsing, og han har fått med seg flere norske næringslivstopper på laget.

Det nye investeringsselskapet Spring Capital Polaris skal hjelpe norske tech-selskaper opp og frem i USA og andre land, for å skape noe "virkelig stort", går det frem i artikkelen i Dagens Næringsliv.

-- Vi håper å skape et nytt Tandberg eller Visma, sier Are Traasdahl, som selv solgte sitt Tapad til Telenor for tre milliarder kroner, og tjente godt på sin andel.

Og han har fått med seg et stjernegalleri fra både startup-scenen og det etablerte næringsliv. Jon Fredrik Baksaas, Birger Steen, Jørn Lyseggen, Karl Munthe-Kaas og Trond Riiber Knusen er blant de som er hentet inn som investorer og eksperter, ifølge DN.

Mens Traasdahl har reist jorden rundt det siste året, før han denne sommeren igjen satt foten på amerikansk jord. Likevel har han og teamet nå undersøkt rundt 150 norske programvareselskaper for mulig investeringer.

Men selv om den kjente seriegründeren nå legger en solid slump penger på bordet, er det ikke nødvendigvis for startup flest. Selskapene må ha klare produkter, en god omsetning, rundt 30 ansatte og høye bruttomarginer, ifølge Traasdahl.

Hør vår podcast med Are Traasdahl fra i fjor, der han forteller om hva han ser i selskapene, og ikke minst hvordan han tenker når han selv bygger selskaper: