Are Traasdahl. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Dette ser Traasdahl etter hos gründerne, mens han selv har en hemmelig plan om å skape noe stort

Publisert Sist oppdatert

Dette bør du tenke på dersom du skal få draget på Are Traasdahl som investor. Selv går seriegründeren og tenker på noe nytt og stort.

Tapad-gründeren er tilbake for fullt etter 14 måneders ferie, og Shifter møter ham for en kjapp podcast-innspilling på Oslo Lufthavn, der han mellomlander på vei fra Trondheim til New York -- noe han kommer til å gjøre mye av i året som kommer.

Are Traasdahl har satt av en kvart milliard kroner til å investere i norske startups, som han ønsker å hjelpe opp og frem i det amerikanske markedet. Nylig ble det kjent at investeringsselskapet Spring Capital Polaris har gjort sin første investering, i Dogu fra Trondheim, et oppstartsselskap som har utviklet en plattform for "gamification" av salg (se egen sak).

-- Målet er å løfte norske IT-selskap ut av Norge ut i utlandet. Vi ser at det er mange gode selskaper, og det er gode muligheter. Men ofte mangler de den store strategiske investeringen som må til, sier Traasdahl i podcasten.

Les også: Livet etter Tapad: Are Traasdahl reiser jorda rundt mens han ruger på neste store idé

Traasdahls "turn off"

Han ser for seg 30 til 50 millioner i hver investering, og vi får høre mer om hvilke egenskaper selskapene bør ha. Traasdahl ser også etter selskaper som gjerne ikke har laget så mye blest rundt seg selv, de som sitter på kontoret og bygger teknologi.

I podcasten forteller han også hva som er «turn off».

-- Hvis det er veldig mye hype, og lite bak forheng. Jeg må alltid starte med en produktdemo, drille på teknologien for å se at det er substans. Det er utslagsgivende. Der går ni av ti ut, konstaterer han i podcasten der han forteller hva han liker og ikke liker hos selskapene han møter.

Les også: Are Traasdahl ga Unacast «et spark i ræva». Så flyttet de til USA

Nytt selskap og ny usikkerhet

Foruten å investere er han nå i full sving med å bygge et nytt selskap. selskap, som han forteller mer om i podcasten. Det er en bransje han kan lite om. Da innrømmer han at han kjenner på usikkerheten.

-- Det gir meg motivasjon faktisk, for da må jeg lære meg noe helt nytt igjen. Og jeg har utrolig mye ydmykhet overfor de som er i denne bransjen. Det gir meg mye energi. Jeg føler meg 25 år igjen, og skal løse et stort problem som jeg ikke kan noe om.

Hør mer om dette, og også en stor åpenbaring som han fikk på turen rundt jorden som han og familien nylig hadde, om hvordan 12 kofferter ble til en liten bag.

Abonner på Shifters podcast via Apple Podcaster, eller den podcast-klienten du måtte bruke.

Hør hele intervjuet med Are Traasdahl her.