Tesla kalt inn på teppet av Arbeidstilsynet

Publisert Sist oppdatert

Tesla ga Arbeidstilsynet feil informasjon om arbeidstiden til selskapets ansatte og utleverte ikke riktige timelister. Da måtte selskapet forklare seg.

Arbeidstilsynet har vært på til sammen seks tilsyn hos ulike Tesla-avdelinger i 2017 og 2018. En av omgangene ved årsskiftet førte til at ledelsen i selskapet ble kalt inn til teppet, kommer det fram i dokumenter Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

Tesla poengterte til Arbeidstilsynet at selskapet ikke har skiftarbeid for sine ansatte og at alle kontrakter i selskapet innebærer avtalt arbeidstid fra 8.00 til 16.00, noe som viste seg å ikke stemme. Tesla har derfor fått flere pålegg fra tilsynet.

– Tesla er opptatt av å følge gjeldende lover og regler i markedene vi opererer i, og er takknemlige for den konstruktive dialogen med Arbeidstilsynet, sier regionaldirektør i Tesla Norden, På Simonsen.

Tilsynsleder Morten Kjerstad Larsen i Arbeidstilsynet ønsker ikke å kommentere påleggene ytterligere. Selskaper med utenlandske eiere kjenner ikke alltid til kravene i norsk lov, ifølge Larsen, som legger til at tilsynet hjelper til.

Forbrukerrådet opplyste tidligere i juli at de har registrert en markant økning i henvendelser om Tesla-biler. Forbrukerne viser til dårlig kundeservice, sene leveranser og tekniske problemer. Kommunikasjonsrådgiver Nora Egenæs i Tesla Norge lovet da å bedre servicetjenestene til bilgiganten.

(©NTB)

innenriks.vaktsjef@ntb.no