Torgeir Micaelsen, tidligere helsepolitisk talsmann. Foto: Arbeiderpartiet

Tidligere AP-topp skal hjelpe tech-gründere å trenge inn i det offentlige

Publisert Sist oppdatert

Torgeir Micaelsen hoppet av politikerkarrieren, og skal nå få det offentlige til å ta i bruk ny teknologi.

38-åringen var et kjent fjes i den offentlige debatten, og var blant annet helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet i fire år, og ledet før dette finanskomiteen på Stortinget i fire år. Men etter partiets meget svake valgresultat sto den fremtredende politikeren uten jobb. Nå har han gründet rådgivingsformaet Aktiver sammen med tidligere partikollega Siri Holland, melder Dagens Næringsliv.

Gründerhjelpere

Ikke bare er han selv blitt gründer, men misjonen med det hele er å hjelpe tech-gründere i møtet med det offentlige. Micaelsen forteller til DN at han som politiker møtte mange selskaper som hadde utviklet produkter og tjenester som kunne brukes i det offentlige. Gründerselskapene var ifølge Micaelsen ofte frustrerte over at deres teknologi ikke er blitt tatt i bruk.

Han ønsker å bruke sin politiske bakgrunn til å skape et bedre "hjemmemarked" for norske teknologiselskaper, og viser til at oppstartsselskaper sliter med å bli godtatt i anbudsprosessene.

– Dette går igjen. Vår hypotese er imidlertid at det ikke nødvendigvis er det juridiske rammeverket for offentlige anskaffelser som er hovedproblemet, men den juridiske, politiske og organisatoriske tryggheten til dem som er satt til å forvalte regelverket. Derfor tror vi det er et behov og et marked for at noen – på vegne av teknologiselskapene – kan utforske dette området nærmere, sier Micaelsen til Dagens Næringsliv.