Gründer of the year, Are Traasdahl i Tapad.

Are Traasdahl vant «årets gründer» i Global Startup Awards

Publisert Sist oppdatert

Are Traasdahl må kanskje kjøpe seg en ny hylle med plass til enda en "gründer-pris".

Tidligere i år stakk Tapad-gründer Are Traasdahl av med seieren i Nordic Startup Awards som kvalifiserte til deltagelse i Global Startup Awards i Kuala Lumpur i Malaysia. Fredag kveld trakk han det lengste strået igjen og kan nå kalle seg «årets gründer» i hele verden.

–Juryen trakk frem at jeg hadde engasjert meg en del i norske rammevilkår for gründere. Jeg ønsker at Norge skal ha et skikkelig startupmiljø. I den sammenhengen synes jeg det er veldig artig, sier Traasdahl på telefon til Shifter.

Propeller-programmet

Han har blant annet startet Propeller-programmet, hvor han har hentet over fem norske startups til New York og som han hjelper med å knytte kontakter til amerikanske VC-er og potensielle kunder.

Det har blant annet resultert i at Eventum, et av Propeller-selskapene, nylig hentet åtte friske investormillioner.

–Det viktigste nå er å få på plass et ordentlig venture-miljø i Norge. Det er veldig mange flinke gründere, men det er lite penger til å investere skikkelig i dem. Man kan ha de beste presåkornsfondene, de beste utdanningsinstitusjonene og så videre, men det blir multiplisert med 0 hvis man ikke har et skalert venturemiljø i Norge, sier han til Shifter.

Superventure-fond

Are Traasdahl har blant annet engasjert seg i det såkalte «Gründeroppropet» hvor han tar til orde for et statlig superventure-fond på 10 milliarder kroner.

Flere har kritisert nettopp dette punktet. Blant annet Innovasjon Norges gründersjef Pål T. Næss, som mener at mer statlig kapital ikke nødvendigvis er bra.

– Det er bra med mer kapital til gründere, men jeg tror ikke det er gitt at vi får det resultatet vi ønsker, dersom vi går inn med veldig mye mer statlig kapital. Det kan tvert i mot skremme vekk privat kapital, sa gründersjefen.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på FacebookogTwitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Sjekk ut siste episode av vår podcast med Lars Johan Bjørkevoll i Xeneta.

Hør på episoden her, eller enda bedre, last den ned i Itunes/podcaster eller hvis du har Android-telefon, kan vi anbefale appen podkicker.