Israr Khan (CDO/CTO) og Per Christian Goller (gründer og daglig leder) i Aprila Bank. Foto: Lucas Weldeghebriel

Aprila i sterk vekst: – Avgjørende for verdiskapningen i Norge

Publisert Sist oppdatert

Det nyetablerte selskapet rapporterer om en solid vekst. 

Mandag la den norske teknologibanken frem tall for sine første måneder i virke.

Den digitale banken som retter seg mot markedet for små og mellomstore bedrifter, viser til at inntektene beløp seg til 0,6 millioner kroner, mens resultatet endte på minus 7,3 millioner kroner.

Selskapet har imidlertid har hatt en solid vekst i månedlig kjøpte beløper: fra 1,3 millioner kroner i juni - til 24,9 millioner kroner i september.

Les også: Bank-startupen Aprila og regnskapssystemet Tripletex går sammen: Hjelper bedrifter å få inn penga kjapt

Tilgang på finansiering

Banken tilbyr finansiering «her-og-nå» til små bedrifter, og på spørsmål om «hva som er så spesielt med Aprila Bank», har Aprila-sjef Per Christian Goller tidligere svart følgende:

— Vi finner ikke opp hjulet på nytt, men det er ingen regulatoriske forhold som bestemmer at det skal ta to uker å få en bedriftskonto eller tre uker å få et lån. Det er bankenes egne systemer. Vi mener at dette er et teknologispørsmål.

Les også: Aksel Lund Svindal gjør millioninvestering i Aprila Bank

– Avgjørende for verdiskapningen

Aprila integrerer seg i partneres forretningssystem gjennom en API-løsning. Fakturasalg er selskapets først produkt. Her kjøper Aprila fakturaen din før du har sendt den til kunden. Banken tar kredittrisikoen.

– Bedre finansieringsløsninger til små og mellomstore bedrifter er avgjørende for verdiskapningen i Norge, kommenterer Goller nå.

– Fokus synes å være mot privatmarkedet. Vi arbeider for de mindre bedriftene, og vi synes det er viktig, sier han.

Tidligere i år hentet Aprila Bank 170 millioner kroner i startkapital, og nylig ble selskapet registrert på NOTC-listen.

Les mer: Heldigital bank for bedrifter: Hentet 170 millioner i startkapital