Aprila Bank: Israr Khan, CDO/CTO og Per Christian Goller, daglig leder og gründer. Foto: Lucas Weldeghebriel

Aprila Bank fortsetter veksten: Nå ser teknologibanken ut av Norge

Publisert Sist oppdatert

Den norske teknologibanken melder om en organisk vekst på tampen av fjoråret. 

Tallene inkluderer blant annet månedlige kjøpte beløp: fra 36,5 millioner norske kroner i tredje kvartal - mot 100,3 millioner i fjerde kvartal.

– Den veksten vi har sett i Q4 er organisk. Vi har en god vekst i antall kunder, og kundene selger en stadig større andel av sin omsetning til Aprila Bank, sier Aprila-sjef Per Christian Goller.

Han viser til 83 prosent gjenbruk i fjerde kvartal, altså kunder som solgte to eller flere fakturaer til Aprila i løpet av kvartalet.

– Dette er veldig gode tall, helt uten markedsføring, sier han.

Den digitale banken som retter seg mot markedet for små og mellomstore bedrifter, viser videre til at inntektene beløp seg til 1,9 millioner kroner, mens resultatet endte på minus 7,2 millioner kroner.

Les også: Aksel Lund Svindal gjør millioninvestering i Aprila Bank

  • Aprila integrerer seg i partneres forretningssystem gjennom en API-løsning.
  • Fakturasalg er selskapets først produkt.
  • Her kjøper Aprila fakturaen din før du har sendt den til kunden.
  • Banken tar kredittrisikoen.

– Tidlig ute

Fjorårets fjerde kvartal er selskapets tredje operative - og det andre i full drift etter lansering i Tripeltex juni i fjor.

– Vi har, gjennom regnskapssystemet Tripletex, etablert et helt nytt produkt for finansiering av små bedrifter, gjennom en helt ny distribusjonsmodell som er integrasjon med skybasert regnskap, og fått en veldig god mottakelse fra bedrifter, sier Goller - 0g legger til:

– Aprila er veldig tidlig ute med «rebundling» av tjenester for bedriftsmarkedet, finansieringstjenester der kunden har oversikt over sitt finansieringsbehov.

Nå planlegger selskapet flere lanseringer.

– Vi kommer til å lansere tjenesten i Xledger og Uni Economy i løpet av våren, og er i dialog med flere andre mulige distribusjonspartnere, både i Norge og i andre land, sier Goller.

Les også: Gründerbanken som vil gi deg finansiering og tilgang til alle banktjenester via regnskapssystemet ditt