Israr Khan (CDO/CTO) og Per Christian Goller (gründer og daglig leder) i Aprila Bank. Foto: Lucas Weldeghebriel

Bank-startupen Aprila og regnskapssystemet Tripletex går sammen: Hjelper bedrifter å få inn penga kjapt

Publisert Sist oppdatert

Aprila Bank og Tripletex skal bidra til at små og mellomstore selskaper får raskere betalt. 

Tripletex slipper Aprila Bank inn i regnskapssystemet, når de to selskapene nå har utviklet en ny skybasert bankløsning for små og mellomstore bedrifter. Det melder selskapene i en pressemelding. Nå i begynnelsen skal de la bedriftene "selge" sine fakturaer direkte i regnskapssystemet. Det betyr med andre ord at Aprila tar over ansvaret for kravet og bedriftene får betaling med en gang, mot en prosent av beløpet. Dette er det første bankproduktet av flere som er under utvikling, meldes det. Tripletex leverer i dag regnskapssystemet til nesten 30.000 små og mellomstore norske bedrifter.

-- Små- og mellomstore bedrifter er navet i norsk verdiskapning og arbeidsliv og står for hele 60 prosent av sysselsettingen i privat sektor Norge, men er ikke tatt på alvor av de store bankene. Dette er et marked som er overmodent for mer kapital, innovasjon og disrupsjon, sier Hege Oustad, daglig leder i Tripletex, til NTBs pressemeldingstjeneste.

-- Et spørsmål om pris

I Finansavisen lørdag fortalte Per Christian Goller, Aprila Bank-sjef, om samarbeidet mellom de to selskapene. De første kundene har fått solgt sine fakturaer til Aprila Bank, mens Tripletex fører regnskapet, og Goller sier at den første kronen ble sendt til en Tripletex-kunde på torsdag i forrige uke.

– Såvidt vi vet er dette første gangen at fakturakjøp kan gjøres enkeltvis og helautomatisk hos kunden. Ettersom det er sluttkunden som kredittvurderes, kan i prinsippet alle fakturaer kjøpes. Det hele blir et spørsmål om pris, sier Goller til Finansavisen.

Shifter har tidligere intervjuet Aprila Bank, da de i januar fortalte at de skulle lansere en "teknologibank" i løpet av 2018. Hos NTB fortelles det at de første testkundene får  tilgang til tjenesten denne uken. Den vil bli tilgjengelig for Tripletex-kunder i løpet av våren 2018.