Aprila Bank-teamet. Foto: Aprila Bank.

Aprila Bank. Heldigital bank for bedrifter. Hentet 170 millioner i startkapital.

Publisert Sist oppdatert

Mener bedriftsmarkedet har for dårlige bankløsninger. Nå kommer et heldigitalt alternativ som kan gi deg kreditt på 15 sekunder.

– I dag er det mange digitale banker for privatmarkedet, mens bedriftsmarkedet har tungrodde prosesser der det tar to uker å åpne en konto og tre uker å få kreditt. Hos oss skal man få kreditt på 15 sekunder, sier styreleder Arild Spandow i Aprila Bank til Finansavisen.

Initiativet til Aprila Bank kommer fra tidligere corporatesjef i Fondsfinans, Per Christian Goller.

Han forteller til avisen at banken ønsker å gi likviditet og arbeidskapital til SMB-markedet.

– Mens andre banker må basere kredittgivning på årsregnskapet for 2016, kan vi basere oss på regnskapet for desember. For kunden betyr det at når han ser at de har et likviditetsbehov om noen måneder, så er det bare å trykke på en knapp i regnskapssystemet for å få dekket opp det behovet, sier Goller til Finansavisen.

Goller og Spandow har bygget et team på 12 mennesker, og samtlige ansatte og styremedlemmer har aksjer i banken.

–Vi er opptatt av at alle skal være eiere. Folk har tatt alle sparepengene og mer til, sier Goller.

Gründere og ansatte spyttet inn 14,5 millioner kroner, mens fire investorer har investert fire millioner i en tidlig fase.

Selskapet ble priset til 49 millioner da banken rett før jul gjorde en større runde mot investorer, og bitte lille julaften ble det lukket en emisjon på 150 millioner kroner, hvorav nær 100 såkalte «friends and family» bidro med 25 millioner, skriver Finansavisen.

Aprila er ikke alene om å ha siktet seg ut SMB-markedet. S-banken, tidligere Skandiabanken, er i full gang med å utvikle en SMB-bank de også som vil bli lansert i løpet av 2018.

 

LES MER OM APRILA BANK.