Ann-Kristin Raknes Pfründer mottok prisen på vegne av over 400 Too Good To Go-ansatte under den offisielle åpningen av Oslo Innovation Week 2019. Foto: Gorm K. Gaare

Hederspris til matsvinn-app: "Villigheten til å ta miljøvennlige valg i hverdagen er stor"

Publisert Sist oppdatert

Årets Oslo Innovation Award gikk til Too Good To Go. 

Prisen ble utdelt under åpningen av Oslo Innovation Week mandag. Den gis til et vekstselskap som kan vise til en bærekraftig forretningsmodell samtidig som de løser et samfunnsproblem.

I fjor stakk Otovo av med samme pris.

Ann-Kristin med Too Good To Go-ansatte Line Larsen (bak t.v.), Hanne Johansen (bak t.h.), Annika Asté (foran t.v.) og Bendik Walderhaug (foran t.h.).

– Det er en ære å motta denne anerkjennelsen, sier daglig leder i Too Good To Go Norge, Ann Kristin Raknes Pfründer i en melding.

Selskapet knytter butikker og spisesteder med mat til overs sammen med folk som ønsker å redde maten til redusert pris, gjennom en app.

Tjenesten ble først startet i Danmark for fire år siden, deriblant med norske Sophie Wiik i spissen.

Nå opplyser selskapet å være verdens største nettbaserte markedsplass for overskuddsmat med over 30.000 samarbeidspartnere og over 15 millioner brukere.

Appen er tilgjengelig i 13 land, og i Norge har 1700 butikker og 850.000 nordmenn til sammen reddet over 2,2 millioner porsjoner med overskuddsmat.

– Vi ser at villigheten til å ta miljøvennlige valg i hverdagen er stor, både hos folk og bedrifter, når det blir gjort enkelt, tilgjengelig og gøy, sier Raknes Pfründer.

Les også: Are Traasdahl blir foodtech-gründer: Hans nye selskap går til kamp mot matsløseriet