Pål T. Næss på Startup Extreme, da det ble kjent at han ble gründersjef i Innovasjon Norge. Her med Anita Krohn Traaseth. FOTO: Per-Ivar Nikolaisen

Innovasjon Norge-topper forsvarer sjefen sin

Publisert Sist oppdatert

Gründersjef Pål T. Næss er blant de som mener direktør Anita Krohn Traaseth har gjort en god jobb.

E24 har intervjuet flere av Anita Krohn Traaseths nærmeste underordnede om hennes lederstil, etter Aftenpostens dekning av styrestriden rundt hennes lederstillingen. Direktør for gründere og oppstartsbedrifter, Pål T. Næss er blant de som tilbakeviser at hun har en stil som gjør det vanskelig for de som er uenig med henne.

– Anita er en inspirerende og dyktig leder som har klart å levere fantastiske resultater i en tid preget av omstilling, sier Næss i Innovasjon Norge, til E24.

I det som kan sies å være et uvanlig opprop i det som i mediene fremstår som en meget betent sak, gir også Mona Skaret i Divisjon Vekstkraftige bedrifter og klynger henne støtte.

– Hun er en veldig handlekraftig, tydelig og modig leder som tåler mye. Men hun er også varm og har hatt en-til-en-dialoger med alle ansatte. Jeg er trygg på at jeg har henne i ryggen og frykter aldri at hun skal drive med noe splitt og hersk eller skape unødige konflikter, sier Skaret til E24.

Av de andre som støtter Krohn Traaseth er blant andre finansdirektør Hans Martin Vikdal, Per Niederbach, direktør for regioner og finansiering og Eli Bleie Munkelien, direktør for business partnerships og leder for samfunnsansvar. HR-sjef Yvonne Fosser sier følgende til E24:

– Strategisk, nytenkende, forretningsorientert og målorientert. Dyktig til å følge opp og informere underveis. God til å drive endringsprosesser, motivere, involvere og å få med seg folk. Omsorgsfull, bryr seg om kolleger og er et varmt menneske.