Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth  og Gunnar Bovim etter styremøtet 29. juni, da styret vedtok en større gjennomgang av rekrutteringer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth og Gunnar Bovim etter styremøtet 29. juni, da styret vedtok en større gjennomgang av rekrutteringer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Innovasjon Norge varsler eksternrevisjon av ansettelser

Publisert Sist oppdatert

Innovasjon Norge sier beslutningen om eksternrevisjon av selskapets ansettelsespraksis ble gjort allerede i juni.

Mandatet ble vedtatt i et styremøte 29. juni, men ble først gjort kjent av E24 mandag.

Deloitte som er Innovasjon Norges eksternrevisor, tar oppdraget fordi selskapets internrevisor PwC har vurdert at det kan foreligge interessekonflikt da de er innstilt som ny revisor for Ferd AS.

– Grunnen til formuleringen i mandatet er kun at oppdraget er utenom den vanlige revisjonen Deloitte gjør for oss, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge til NTB.

Les kommentaren: – Anita Krohn-Traaseth bør vurdere sin stilling

Kontrollere regelverk

Deloitte skal undersøke ansettelsespraksisen i Innovasjon Norge helt tilbake til 2014, da omorganiseringen av Innovasjon Norge startet. De skal blant annet kontrollere om regelverk, rutiner og etiske retningslinjer er etterlevd ved ansettelser foretatt mellom 15. september 2014 og 31. juli 2018.

Det står ikke i kontrakten at samtlige ansettelser i denne perioden skal gjennomgås, men at styret skal foreta et utvalg av ansettelser som skal gjennomgås av Deloitte.

– Deloitte vil gjøre et bredt utvalg, og konklusjonen av gjennomgangen vil bli offentliggjort når rapporten foreligger i løpet av høsten, sier Welle-Strand.

Ansettelsesbråk

Kritikken mot Innovasjon Norge – og direktør Anita Krohn Traaseth – har primært dreid seg om at nettopp Ferd-arvingen Katharina Andresen–Norges rikeste kvinne–fikk en deltidsstilling i HR-avdelingen uten utlysning og uten at andre kandidater ble intervjuet til stillingen.

Andresen fikk først tilbud om jobb i ti måneder. Fordi stillingen ikke var lyst ut, ble jobbtilbudet justert ned til et halvt år. Dermed kom selskapet innenfor en såkalt administrativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

Powered by Labrador CMS