Alle investorene og de tre selskapene, fotografert da Angel Challenge holdt sin avsluttende feiring av startups som har deltatt i programmet denne høsten. Foto: Angel Challenge
Alle investorene og de tre selskapene, fotografert da Angel Challenge holdt sin avsluttende feiring av startups som har deltatt i programmet denne høsten. Foto: Angel Challenge

Disse gründerne henter millioner fra investorene i Angel Challenge

Publisert Sist oppdatert

Verdighet for personer med demens og funksjonshemning, et verktøy for GDPR-håndtering og en tjeneste for studieteknikk ble de tre utvalgte til å motta investeringer i Oslo-finalen av Angel Challenge. 

Angel Challenge har gjennomgått store endringer i forkant av høstens startupprogram, og blant endringene er at investorene ikke lenger blir bedt om å samle seg bak én vinner. Derimot vil alle de utvalgte selskapene kunne hente penger gjennom programmet -- både fra deltakende investorer, men også fra nettverket av investorer som nå er over 300 fra hele landet.

I høstens Angel Challenge har JodaCare, Iconfirm og Terp hentet inn 2.375 millioner kroner -- så langt. Til sammen er selskapene på jakt etter tre til seks  millioner kroner. I første omgang er det investorene i Angel Challenge som vil få anledning til å investere, før selskapene henvender seg til andre investorer utenfor programmet.

Kaprer kommunene

JodaCare planlegger å matche investeringene med ytterligere millioner. Selskaper fikk oppmerksomhet allerede våren 2017, da de gikk helt til topps i den gjeve pitchekonkurransen på Technoport-konferansen, og har klatret videre siden den gang. Startupen jobber for å sikre at personer med demens og funksjonshemninger opplever verdighet, og har så langt sikret én million via Angel Challenge programmet. Kristil Erla Håland, gründer av JodaCare, forteller at pengene skal gå til salg og utvikling. I tillegg sysler selskapet med piloter for et nytt prosjekt, og skal bli et team på fire selgere og to utviklere. Det betyr at antallet selgere dobles.

-- Nå har vi brukt så mye tid på å teste løsninger, kunder og marked. Vi har kunder i 35 kommuner og har vunnet et anbud i 25 kommuner til, og har så langt hatt en i all hovedsak organisk vekst. Så vi er i en prosess der vi jobber med å selge oss inn, og ansette folk, forteller Håland.

Matcher med 2,5 mill

Håland presiserer at selskapets marked er alle kommunene i hele Norge, og forteller videre at JodaCare har mål om en total på 2.5 millioner kroner i investering fra Angel Challenge.

-- Vi snakker i tillegg med DNB om å få bruke deres vekstgarantilån, som de har sammen med Innovasjon Norge. Da vil vi ha til sammen 5 millioner, fordi DNB skal matche det vi greier å hente i Angel Challenge.

Hun forteller at Angel Challenge har vært viktig for selskapet.

-- Vi har hatt et enormt stort utbytte av å være med i Angel Challenge. De har gitt oss mye god veiledning og læring, og introdusert oss til de riktige investorene som nå gjør at vi får hentet kapitalen vi trenger for å skalere fremover.

Powered by Labrador CMS