Sascha Prüter har tidligere blant annet hatt ansvaret for å gjøre Android global.

Tidligere Google-sjef for Android blir ny CPO i "norske" Vewd

Publisert Sist oppdatert

Sascha Prüter har tidligere ledet Google sin produkt- og utviklingsavdeling for Android TV.

Vewd, verdens største OTT-programvareleverandør for Smart TV, får Sascha Prüter på laget som CPO.

-- Jeg er veldig glad for å bli med i Vewd, fordi de er i den beste posisjonen for å avansere til det neste vekstnivået og innovasjon i OTT-sektoren. Først og fremst fordi Vewd har bygget en elegant businessmodell som tjener alle aktørene i OTT-systemet på en nøytral måte, sier han i en pressemelding fra selskapet.

Han har jobbet direkte med verdens ledende Smart TV OEMs, OTT-tilbydere og operatører innen betalings-TV, for å etablere plattformen som en av de ledende smart TV-løsninger, og STB globalt.

-- Sascha fortstår hvordan man skal designe overbevisende OTT-produkter og har dyp kommersiell innsikt som er relevant for operatører innen global betalings-TV og ledende OEMs. Hans erfaring med å skape løsninger i verdensklasse sammenfaller godt med Vewds strategiske produktstrategi, sier Aneesh Rajaram, CEO i Vewd, i pressemeldingen.

Tok Android globalt

Prüter vil jobbe med å lede innsatsen for produkthåndtering, med et spesielt fokus på Vewds fremvoksende portfolio av operatører innen produkter for betalings-TV, inkludert den nyannonserte Vewd OS for Android.

– Vewd er et globalt selskap med kunder og tilganger i over 150 land. Vewd er også en veletablert OTT-pioner og har en kultur for innovasjon bygget inn i deres 15-årige historie. Jeg ser frem til å jobbe sammen med Vewds talentfulle team for å bygge en sterk produktportfolio som bygger på og akselererer deres visjon over det sammenflettede TV-landskapet, sier Prüter i pressemeldingen.

I sin forrige jobb som ansatt i Androids lederteam har Prüter blant annet ledet innsatsen for å bygge og distribuere Android TV til nærmere 100 prosent av operatørene innen betalings-TV globalt.

Han har også vært med på å lede det overordnede Program Management-teamet som jobbet med å bringe Android-operativsystemer til telefoner og nettbrett globalt.