Otovo-gründer Andreas Thorheim og resten av Otovo-teamet har nettopp kjøpt 'evigvarende og universell' tilgang på Sunmapper-teknologien.
Otovo-gründer Andreas Thorheim og resten av Otovo-teamet har nettopp kjøpt "evigvarende og universell" tilgang på Sunmapper-teknologien.

Otovo blar opp for dansk solteknologi: Henter data i skyggene

Publisert Sist oppdatert

Otovo inngår avtale med Sunmapper, for å få enda bedre analyser av takene til de som vil ha solceller.

Inkludert i kjøpet er IP-overføring med evigvarende og universell bruksrett. Det er ikke kjent hvor mye det koster Otovo å få rettighetene til å bruke teknologien. Med Sunmapper PISC kan en kunde få kartlagt hvor stor gevinst det vil bli om hun legger solceller på taket. Teknologien gjør også at alle eventuelle skygger på taket blir tatt med i regnestykket, forteller Otovo i en bloggpost på sin egen nettside.

-- Vi er alltid på utkikk etter måter å gi kundene våre en enklere reise, så vi er stolte over å legge til disse avanserte funksjonene i vår teknologi. Med Sunmapper PISC vil vi kunne gi europeiske huseiere den enkleste måten å bytte til solenergi, og virkelig presise resultater skreddersydd spesielt for formen og nyanser på taket, sier Simen F. Jørgensen, CPO i Otovo.

Lager 3D-kart av tak

Sunmapper PISC-teknologien, som allerede er i bruk i Danmark, gjør at Otovo kan lage et 3D-"kart" over hvor det er skygger på det enkelte hustak, via laserbilder, satelittbilder og stereografiske modeller. Teknologien er utviklet basert på forskning fra universiteter i Australia, USA og Kina -- og i samarbeid med flere danske kommuner fra 2015 og fremover.

I Danmark er tjenesten tilgjengelig for alle bygninger i landet, men administrerende direktør i Sunmapper, Maxim Khomiakov, forteller at selskapet ikke vil begrense seg til Skandinavia.

-- For tiden dekker vi rundt 8 millioner bygninger i Skandinavia med denne teknologien og tilgjengelige datasett. Dette kan svært raskt bli utvidet for global dekning, sier Khomiakov.

Powered by Labrador CMS