Anders Thingbø blir ny Zaptec-sjef i juni. Han tar over etter Simen Teigre. Foto: Zaptec

Spår overskudd i Zaptec - bytter leder i billaderselskapet

Publisert Sist oppdatert

Anders Thingbø, tidligere adm. direktør i Lyse Energisalg, er ansatt som Simens Teigres etterfølger. 

Zaptec og datterselskapet Zaptec Charger hadde i 2016 42 millioner kroner i tap, ifølge Finansavisen. Det var da IT-gründer Teigre kom inn «for å rydde, gi selskapet en retning og ikke minst få fart på salget».

Billaderselskapet skal blant annet ha hatt betydelige nedskrivinger på avviklingen av selskapets samarbeid med Renault om spesialproduktet ZapCharger Portabel.

– Selskapet opplever nå kraftig vekst i salget og tjener penger for første gang, sier Teige til avisen, 16 måneder senere.

Bedriften har i dag forhandlere og installerte anlegg i åtte ulike land - og flere står for tur. Denne uken feiret de også produksjonen av ZapCharger Pro nummer 5.000.

Produktet åpner for billading i borettslag, parkeringsanlegg og små og store bedrifter - uten at el-anlegget blir overbelastet, skriver Finansavisen.

Finansdirektør Kurt Østrem er konstituert daglig leder. Han spår en omsetning som vil overstige 100 millioner kroner inneværende år - et solid overskudd for første gang siden oppstarten i 2012.