Anders Schnell fra Tillit Forsikring. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen
Anders Schnell fra Tillit Forsikring. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Norsk forsikringsstartup vant tillit hos bankgigant: Pitchet seg til nordisk seier

Publisert Sist oppdatert

Tillit Forsikring vant hovedprisen, og Empower publikumsprisen - da Santander Bank avholdt pitchekonkurranse på Slush-konferansen i Helsinki. 

To av TheFactory sine startups har hatt spesielt gode dager på Slush-konferansen i år: Tillit Forsikring og Empower vant hver sin kategori på Nordens største tech-festival, da Santander Bank arrangerte fintech-event. De to norske vinnerne var blant 12 nordiske finalister, som hadde blitt plukket ut fra totalt 50 søkere.

Anders Schnell fra Tillit Forsikring forteller at prisen først og fremst handler om en mulighet til å inngå en avtale - med nettopp Santander.

-- Vi får en time til å møte sjefen for Santander InnoVenture. Så da handler det om å pitche, samtale og presentere, og finne ut hva vi eventuelt kan gjøre sammen. Vårt fulle navn er Tillit Forsikring, så vi driver naturligvis med forsikring også, men ikke bare det, sier Schnell til Shifter.

Shifter har også tidligere skrevet om Tillit Forsikring, da i forbindelse med at Schibsted valgte å satse én million på dem. Tillit Forsikring skal prelansere tjenesten sin i desember, og vil også etterhvert legge til forsikringstjenesten -- som man i dag må ha 5 millioner Euro på bok for å få tillatelse til å drive. For å unngå å måtte anskaffe så mye kapital, velger Tillit Forsikring derfor å inngå partnerskap med eksisterende forsikringsselskap.

— Vårt hovedutgangspunkt er å fokusere på verdisaker, altså det som er mest viktig for deg. Som for eksempel telefon, Mac, nettbrett og sportsutstyr. Det vi gjør litt forskjellig, er at vi har bygget et nettverk av reparasjonsverksteder i Oslo, så hvis du har forsikret telefonen hos oss og knuser skjermen, så kan du melde om en skade i appen og så kan du gå direkte til det nærmeste verkstedet vi har, og få reparert telefonen på et kvarter, sier Schnell.

Han forteller at verkstedmodellen hos Tillit Forsikring kan skaleres opp til å inkludere flere ting etterhvert som selskapet blir større.

-- Hvis du forsikrer sykkelen din, kan du for eksempel også forsikre klokken din. Det er det samme med markedsplassen, der du for eksempel kan kjøpe sykkellås hvis du har sykkel, sier Schnell.

Gjermund Bjaanes og Wilhelm Myrer i Empower. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen
Gjermund Bjaanes og Wilhelm Myrer i Empower. Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Rakk ikke 100 Pitches-frist

Empower, som vant publikumsprisen, har planer om å til våren hente 2 - 4 millioner USD - og publikumsprisen kom godt med i planleggingen av det. Empower har siden gründingen tidligere i 2018 vunnet flere priser, og seieren på Santander Bank sitt fintech-event er bare den siste i rekken.

-- Vi vant et møte med et finsk VC-selskap, Intera Partner. Møtet blir vel neste gang vi er i Helsinki, så vi får se når det blir, sier Wilhelm Myrer, gründer av Empower.

Ingen norske startups var finalister til årets 100 Pitches, og på spørsmål om hva som har gjort at Empower ikke sikret seg en plass blant de hundre, svarer Myrer at fristen for å søke rett og slett hadde gått ut.

-- Vi var for sene – vi vant jo billetter for to uker siden, og da hadde fristen for å melde oss på til 100 Pitches gått ut. Og de ville ikke ta inn noen andre, for da hadde de vært gjennom en juryprosess allerede. Så vi prøvde hardt å komme med, og tenkte at det hadde vært gøy når vi først var her, for vi skiller oss vel litt ut fra de typiske fintech-startupene. Det hadde vært morsomt, men sånn gikk det ikke, sier Myrer.

Neste uke avholdes TheFactory sin Demo Day, og da blir Tillit Forsikring og Empower blant fem startups som skal konkurrere om seieren der.

Powered by Labrador CMS