Otovo skrur opp farten. Øverst: Stein Magnus Jodal, Kristian Klette, Mette Rye-Larsen, Andreas Thorsheim, Christel Mathiesen, 
Nederst: Fredrik Hertzberg, Simen Jørgensen, Rikard Eide og Tormod Engesæth Foto: Jon Gorospe
Otovo skrur opp farten. Øverst: Stein Magnus Jodal, Kristian Klette, Mette Rye-Larsen, Andreas Thorsheim, Christel Mathiesen, Nederst: Fredrik Hertzberg, Simen Jørgensen, Rikard Eide og Tormod Engesæth Foto: Jon Gorospe

Otovo henter 60 millioner kroner! Får med OBOS på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Solcelle-leasing-selskapet Otovo, som hentet 22,5 millioner kroner i september i fjor tar nesten en trippel salto, og henter 60 nye millioner inn i kassa.

Dette skriver selskapet på sin egen blogg mandag kveld.

–Teamet er stolt og glad for å informere om at vi nettopp avsluttet en finansieringsrunde på 60 millioner kroner ledet av Akershus Energi og OBOS, som henholdsvis vil sitte med 12,5 og 7,5 prosent av aksjene.

Ifølge Otovos blogg var runden overtegnet.

–I tillegg til at eksisterende aksjonærer valgte vi å hente inn «styre-investorer» med sterk industriell posisjon som kan sørge for fremtidige partnerskapsmuligheter, skriver daglig leder Andreas Thorsheim på deres blogg.

Strategiske partnere

–Det er inspirerende at store aktører innen bygg og bolig er enig med oss i at dette er fremtiden. Når vi nå har Selvaag Bolig, Obos og Anders Opsahl Eiendom som aksjonærer tror vi at det blir flere nye hjem som kommer ferdig utstyrt med sin egen energiproduksjon, skriver Andreas Thorsheim til Shifter i en epost.

I forrige runde fikk de også med seg Agder Energi Venture, som da kjøpte 15 prosent av selskapet.

Han forteller at de rykende ferske pengene skal brukes til produktutvikling og markedsekspansjon

–Det går fort i solenergimarkedet, og vi ville ha kapital til å gi gass på produktutvikling og vekst, skriver Thorsheim.

Ifølge sjefen skal de fokusere på primært fire ting med pengene de nettopp har hentet:

1) Salgsverktøyet online

2) Installatør-plattformen, der montørene legger inn priser, jobbene styres og kommunikasjonen med kunden skjer

3) Appen, der kunder har tilgang til sin strømregning

4) Å utvikle et heldigitalt strømselskap som kun har grønn og lokal kraft

http://shifter.no/index.php/2016/09/30/solcelle-selskapet-otovo-henter-225-millioner-kroner-bakkenbeck-spytter-inn-pre-sakornsmidler-og-agder-energi-ventures-leder-runden/

 

Powered by Labrador CMS