Anders Lier, Tharald Nustad og teamet i Nordic Impact står bak Katapult-akseleratoren. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Norske «bedre verden»-investorer satser på digital plattform for å løse de store problemene

Publisert Sist oppdatert

Nordic Impact blir partnere med Global Opportunity Explorer.

Tharald Nustad, Anders Lier og de andre i Nordic Impact har vært svært aktive det siste året. Denne gangen har gjengen som også står bak Katapult Future Fest og Katapult Accelerator inngått et samarbeid med Global Opportunity Explorer.

Sistnevnte er en digital plattform som gir tilgang til de mest innovative løsningene og businessmulighetene, som bidrar til at verden når FNs bærekraftsmål. Den kaller seg en «one-stop shop to readily available solutions to large scale challenges». I pressemeldingen vises det til utfordringer som flom, fattigdom, diskriminering og sult, som du altså kan finne mulige løsninger på hos www.goexplorer.org.

Plattformen er finansiert av den nordiske tankesmien Sustainia, norske DNV GL og UN Global Compact. Det jobbes nå med å bygge et «communtiy», og blant annet Storebrand, Innovasjon Norge og Grundfos er med i samarbeidet. Nordic Impact slutter seg nå til.

– Vi ser at de unge bruker cutting-edge eksponentielle teknologier, for å bygge produkter som bidrar til å skape en bærekraftig fremtid, sier Anders Lier.

Global Opportunity Explorer skal tidlig neste år kunne vise 700 løsninger og 55 markedsmuligheter som bidrar til å nå bærekraftsmålene til FN.

Samarbeidet vil bli annonsert i forbindelse med FNs generalforsamling og Climate Week i New York denne uken.