Anders Lier, Nina Heir, Haakon Brunell og Tharald Nustad i Katapult Accelerator. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Katapult henter 50 millioner til nye runder med å hjelpe selskaper som bidrar til en bedre verden

Publisert Sist oppdatert

Impact-akseleratoren har gitt gass for 35 selskaper, men har ingen planer om å gi seg.

Shifter har tidligere omtalt hvordan søkerne har strømmet til det tre måneder lange startup-programmet. Selskaper fra 22 land har til nå vært gjennom Katapult Accelerator. Nå melder gjengen i Kongens gate i Oslo at de henter 50 millioner kroner, for å kjøre nye runder med den populære akseleratoren.

– Hvis vi tar utgangspunkt i verdsettelsene av selskapene fra runde en og to som henter finansiering nå, ser vi en gjennomsnittlig økning i verdsettelse på 2,6 ganger sammenlignet med investeringstidspunktet for ett år siden. Det er vi utrolig fornøyd med og det er topp internasjonal standard, sier akseleratorsjef Haakon Brunell til Finansavisen.

Planen har lenge vært å bygge et globalt nettverk for investeringer i gründere som bidrar til en bedre verden, nå fortsetter de arbeidet.

Fremgangsrike selskaper

I hver av rundene har det vært 12 selskaper. Av de 12 første selskapene, gjennomfører nå tre selskaper hver sin serie A-runde på verdsettelser mellom 12 og 20 millioner dollar, ifølge avisen.

Blant vinnerselskapene hos Katapult er Choose, Sky.garden og Impact Mapper som nå alle henter penger, skriver Finansavisen videre.

– Hvis vi tar utgangspunkt i verdsettelsene av selskapene fra runde en og to som henter finansiering nå, ser vi en gjennomsnittlig økning i verdsettelse på 2,6 ganger sammenlignet med investeringstidspunktet for ett år siden. Det er vi utrolig fornøyd med og det er topp internasjonal standard, sier Brunell.

Investerer tungt

Nyheten om nye runder med akseleratoren kommer etter at Katapult-systemet var i gang med å fylle opp Katapult Fund, en annen investeringsarm som har sprunget ut av miljøet rundt Selvaag-arving Tharald Nustad i Nordic Impact. Sammen med Anders Lier, Edvard Engesæth, Kristoffer Røil og Alexander Hagerup har Nustad satt opp et storfond som skal investere i kunstig intelligens og annen fremtidsteknologi. Målet på sikt er en milliard kroner, og hittil har fondet hentet inn 175 millioner kroner.