Bak fra venstre: Jarle Holm, David Baum, Trond Pedersen, Anders Karlsen. foto: Monner

– De store konsulentselskapene mister grepet om de beste, sier startup-sjef som ansetter utviklere fra Sopra Steria

Publisert Sist oppdatert

Monner, tidligere kalt Vester, er en norsk oppstartsbedrift som utvikler en løsning for folkefinansiering av bedriftslån. Med penger på bok ansetter de nå utviklere fra et av de beste konsulentselskapene.

Selskapet Monner ble startet av David Baum og Jarle Holm, som begge har solid erfaring med fintech og konsulentvirksomhet.

I våres hentet selskapet 24 MNOK fra Sparebank1 SR Bank, som fikk en eierandel på 34 prosent. Resten av aksjene eier de ansatte.

– For å skape kjernen i vår plattform har vi ansatt to svært erfarne teknologer: Trond Pedersen og Anders Karlsen. Dette er to av Sopra Sterias mest erfarne systemutviklere og arkitekter. De store konsulentselskapene mister grepet om de beste. Det at de to forlater konsulentselskapet som ble kåret til Norges beste arbeidsplass (Great Place to Work) til fordel for en fintech-startup er et godt eksempel på at tyngdepunktet i fagmiljøet for systemutvikling er i ferd med å flytte seg fra konsulentselskapene og til startups, sier David Baum, CEO i Monner til Shifter.

Som leder i teknologiselskap de siste 17 årene har rekruttering vært en av de mest tidkrevende og vanskelig oppgavene, forteller Baum.

– Har det vært vanskelig å rekruttere utviklere til en startup?

– Å rekruttere de dyktigste folka til å være med på å endre finansverden til det bedre har vært en fryd. Jeg har aldri hatt det morsommere på jobb, og aldri har det vært så enkelt å få folk med seg, sier han om ansettelsen av Pedersen og Karlsen.

Ifølge Baum er Anders Karlsen «en enestående systemutvikler som brenner for sitt fag som få andre. Han regnes lett som en av de beste innen sitt fag.»

– Trond Pedersen er en engasjert og løsningsorientert utvikler og arkitekt og tiltrer rollen som CTO i Monner. Han er en ivrig deltager i Oslos utvikler-miljø og var blant annet med på å etablere Smidig-Konferansen og XP-meetup. Han har vært en forkjemper for smidig systemutvikling siden 2001, sier Baum.

– Hva blir Monners største utfordring fremover?

– Folkefinansiering krever at man bygger begge sidene av markedet i samme takt. Vi skal skape interesse hos bedrifter som trenger finansiering for å vokse, samtidig som vi når ut til investorer som ønsker å engasjere seg i verdiskapning. Å lansere en helt ny merkevare og to nye finansielle produkter samtidig er en stor utfordring. Responsen så langt har vært fenomenal til tross for at vi holder en lav profil, sier Baum.

Selskapet venter nå på konsesjon fra Finanstilsynet.