Pål Reinert Bredvei i Documaster. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Pål Reinert Bredvei i Documaster. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Pål Reinert Bredvei fikk nok av pendlingen: Suksess-startup får ny sjef

Publisert Sist oppdatert

Anders Johnsen blir ny toppsjef i Documaster, etter at Pål Reinert Bredvei ga opp å kombinere familieliv med pendling og startup.

Det er med blandende følelser Pål Reinert Bredvei kommenterer sin avgang i det fremgangsrike oppstartsselskapet, som i mai i fjor hentet 100 millioner kroner til å fortsette det som til nå har fremstått som et ekte gründereventyr innenenfor B2B.  Documaster jobber med det de kaller "fremtidens arkivløsning", der maskinlæring og blockchain skal utnyttes for å automatisere og øke sikkerheten i arkiveringen. Kundeinngangen har vært god, og før jul landet de en 5-millionerskontrakt med Helsedirektoratet.

Tøft valg for Documaster-sjefen

Ex-sjef Pål Reinert Bredvei innrømmer at det har vært et svært vanskelig valg -- det å takke av nå som selskapet har kommet inn i en ny spennende fase, etter å ha vært gjennom mange av de initielle og kritiske startup-utfordringene med likviditet og fundraising. Documaster har nå nådd de første 100 kundene -- og Reinert Bredvei vet også hva som kommer av videre vekst det neste året.

Pål Reinert Bredvei i Documaster og Christian Melby i Summa Equita signerer i forbindelse med storemisjonen i fjor. Foto: Documaster
Pål Reinert Bredvei i Documaster og Christian Melby i Summa Equita signerer i forbindelse med storemisjonen i fjor. Foto: Documaster

-- Men å fortsatt være ukependler fra Sandefjord -- med det som kreves av tilstedeværelse for videre ekspansjon og vekst -- er dessverre ikke forenelig lenger med den jobb-familie-balansen jeg ønsker å ha mens ungene fortsatt bor hjemme.

Helgepappa var ikke nok

I en podcast hos Shifter fortalte han hvordan han håndterte nettopp pendlertilværelsen med livet som småbarnsfar. Men nå var det altså nok.

-- Vi forsøkte å kompensere med stor grad av tilstedeværelse i helger og hytteliv, men det å være involvert og inkludert i hverdagslivet til de to guttene mine, lot seg dessverre ikke kompensere med fantastiske helger sammen. Så hadde jeg bodd nærmere kontoret og kun vært litt mer tilstede i hverdagene, så hadde jeg uten tvil vært med på denne reiser videre, forteller Reinert Bredvei.

Han hadde også sett annerledes på det om det hadde stått dårligere til med Documaster.

-- Hadde selskapet vært i en utfordrende situasjon, finansielt eller hatt andre mørke skyer i horisonten, så kunne jeg nok ikke gjort dette valgt nå. Nå er det en solid plattform og et unikt team av ansatte som "trøkker" fint på videre uten meg. At styret har valgt å gi tilliten videre til Anders Johnsen og management-teamet -- er jeg veldig glad for også. Jeg skal stå å heie på dem videre. Til glede for kundene og hodebry for konkurrentene, sier Pål Reinert Bredvei til Shifter.

Anders Johnsen, CEO i Documaster. Foto: Documaster
Anders Johnsen, CEO i Documaster. Foto: Documaster

Den nå tidligere sjefen for Documaster hevder at han ikke har lagt løpet videre ennå, om hva karrieren måtte bringe. Og selv om han slutter i selskapet, vil han ha en finansiell fot innafor.

-- Jeg sitter fortsatt på eierandeler i Documaster og tror dette kommer til å bli meget bra fremover for å si det forsiktig.

CTO blir CEO

Anders Johnsen er allerede i gang som administrerende direktør. Han har tidligere en lang karriere fra Software Innovation i Tieto hvor han gjennom 16 år hadde flere sentrale stillinger; deriblant CTO og salgsdirektør.

-- Vi er svært tilfreds med at Anders har takket ja til å lede Documaster på reisen videre. Hans lange erfaring og inngående kunnskap innen vårt fagfelt; både kommersielt og teknologisk, blir viktig i gjennomføringen av vår strategi for videre vekst og ekspansjon, sier styreformann Ivar Kroghrud i en pressemelding.

-- Jeg er glad for å ha blitt gitt muligheten til å lede Documaster. Jeg kom til Documaster for å kunne bruke min erfaring fra programvareindustrien til å skape videre innovasjon og bidra til at produktene får fornøyde brukere over hele verden. Som leder vil min viktigste oppgave være å sørge for at alle våre dyktige ansatte står samlet for å nå dette målet, sier Anders Johnsen i meldingen.

Head of engineering og medgründer, Dimitar Ouzounov overtar rollen som CTO for selskapet.

Powered by Labrador CMS