Paul White (t.v.) og Anders H. Lier får Stine Norum ombord. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Paul White (t.v.) og Anders H. Lier får Stine Norum ombord. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Ledende tech-investorer kaprer Vibbio-gründeren

Publisert Sist oppdatert

Anders H. Lier og Tharald Nustad var raske med å sikre seg Stine Norum da de fikk vite om exiten fra videostartupen.

I forrige uke kom nyheten om at radarparet Stine Norum og Marianne Bratt Ricketts har splittet opp. Mens sistnevnte fortetter som daglig leder i videostartupen, var Norum på vei til nye jaktmarker. Det ble imidlertid en kort jakt. For da impact-investorene Tharald Nustad og Anders H. Lier i EXP Group fikk vite at gründeren skulle slutte, var de ikke sen med å headhunte henne.

Godt kjente

Norum blir nå «chief commercial officer” i selskapet som er eid av Selvaag-arvingen Tharald Nustad. Der skal Vibbio-gründeren bidra inn i de ulike selskapene som ligger innunder paraplyen, slik som Katapult-konseptene, Nordic Impact og Xvision.

-- Jeg kjenner selskapene godt, og jeg følte meg klar for å gå i gang allerede etter første samtale. Noe av det beste med å jobbe her er at jeg også kan bidra til mer synlighet for norske startups og økosystemet, sier Stine Norum da Shifter møter henne i lokalene til Katapult-akseleratoren.

Anders H. Lier har selv investert i Vibbio, og var derfor blant de første som ble informert om «bruddet».

-- Jeg har kjent Stine lenge, blant annet som styreleder i Innovation Forum Norway der hun jobbet. Hun var allerede da et talent av ypperste rang, med stort kommersielt talent. Hun er ekstrovert og lett å like, og opptatt av å levere i enhver sammenheng, sier Lier.

Les også: De vil lære investorene å tjene penger på å gjøre verden bedre

Kritisk øyeblikk

Han viser til hvordan Stine Norum har vært med på å bygge «et helt fantastisk selskap» gjennom Vibbio.

-- Men ble du ikke som investor lei deg da det viste seg at hun skulle slutte?

-- Det finnes ikke noe håndjern som holder folk fast i den verden vi lever i. Det viktigste er at Stine har det bra, utvikler seg og gjør noe bra og positivt. Da jeg forsto at hun skulle slutte, tenkte jeg at «herregud, nå har vi endelig sjansen til å jobbe sammen igjen».

-- Men var du ikke litt sjokkert også?

-- Det er viktig at startups som vi investerer i har et konsept som kan skalere globalt, men vi investerer jo først og fremst i menneskene. Så når et gründerteam splitter opp, er det et kritisk øyeblikk. Vi som investorer har veldig høy beredskap i slike situasjoner, og går i dialog med ledelsen om årsaken og ser på hvordan vi kan bidra til å løse utfordringene som oppstår. Men når det gjelder Vibbio, er jeg over hode ikke redd for at selskapet skal bryte sammen på grunn av Stines exit. De har etablert gode arbeidsprosesser og rekruttert mange flinke folk, og er et solid selskap, mener Lier.

Han viser til hvordan Norum og Bratt Ricketts skiltes på en god og positiv måte, med en åpen og ærlig prosess.

Les også: Orkla kjøper seg inn i Vibbio: Og blir video-startupens nye storkunde

Mer video

Et av de første selskapene Stine Norum skal engasjere seg i, er Xvision - en av de eldste selskapene i porteføljen til EXP Group. Visualiseringsselskapet begynte i oljeindustrien i 1999 og har siden laget bilder, animasjoner og interaktive opplevelser for små og store aktører i norsk industri.

-- Det er en rask utvikling og mange trender innen visuell kommunikasjon. Vi vil sikre at vi følger med på disse trendene og utvikler kommersielle produkter folk vil ha, «stay ahead of the game» som det heter. Vi har mye potensiale, og med Stine om bord kan vi ta ut dette, sier daglig leder Paul White i Xvision.

Stine Norum skal jobbe tett med White i tiden fremover.

-- Men kan ikke dette bli en konkurrent til Vibbio?

-- Nei, det hadde jeg ikke vært komfortabel med. Dette er en helt annen type visuell kommunikasjon.  Så det blir ikke noe problem, sier Norum.

Les også: Slik er Katapult en del av en større plan: Bygger verdensnettverk for investeringer i godhjerta gründere

Powered by Labrador CMS