Mange snuser på Slack

Publisert Sist oppdatert

Meldingstjenesten og arbeidsverktøyet Slack er i ferd med å hente inn 500 millioner dollar, drøyt 4,2 milliarder kroner. Det har satt fart på oppkjøpsryktene.

Skulle Slack klare å hente inn beløpet, ville det gi selskapet en såkalt post-money-vurdering på fem milliarder dollar. Blant de mulige kjøperne nevnes Amazon, Google, Microsoft og Saleforce, skriver recode.net. Torsdag refererte Bloomberg til kilder som bekreftet forespørsler fra blant annet Amazon. Disse kildene hevdet også at et salg ville vurdere Slack til minst ni milliarder dollar.

Bloomberg fant disse ryktene som så interessante at de sammenstilte en liste med årsaker til hvorfor det skulle være intressant for Amazon å kjøpe Slack. Blant disse var det faktum at Amazon mangler en robust meldingsplattform, at Slack skulle kunne hjelpe Alexa å erobre kontorene og dermed over tid også overføre sin ehandelsløsning på mer tradsjonelle bestillingsformer som fortsatt eksisterer på mange kontorer. For Slacks del skulle et slikt kjøp kunne gi dem bedre tilgang til de skikkelig store forretningskundene.

Slacks gründer og administrerende direktør Stewart Butterfield, som også var med å startet Flickr i 2002, har lenge sagt at hans mål er å holde San Francisco-selskapet uavhengig. Men for å seriøst utfordre en gigant som Microsoft om kontrollen over bedriftskundenes kommunikasjon krever mye penger og tid. Ting som et selskap som fortsatt ikke er lønnsomt, og har som mål å nå en omsetning på én milliard dollar i 2018, kanskje ikke har.

Skulle han klare å hente inn 500 millioner dollar, kjøper han seg nok litt tid til å kunne fundere over fremtidsalternativene.

Slack er for øvrig et akronym for ”Searchable Log of All Conversation and Knowledge”.