Tester sporing for droner

Publisert Sist oppdatert

Å bruke droner som bud for leveringer av pakker og post på det som populært pleier å kalles for ”the last mile” er det mange som har tro på. Men før du kan slippe de løs på kryss og tvers må du ha et system som kan holde styringen på dem.  Nå nærmer det seg.

Alphabet, som ble det nye hovedselskapet, etter Googles omstrukturering, er et av dem. Torsdag ble det kjent at Project Wing, som er en del av Alphabets eksperimentelle X-organisasjon, hadde testet et nytt kontrollsystem, skriver tech-siten recode.net

Testen skal ha funnet sted på Virginia Tech-universitetet der FAA, de amerikanske luftfartmyndighetene har opprettet et testområde for droner. Nasa skal også ha deltatt i testen.

Å overvåke levereringsdroner er noe helt annet enn å ha kontroll på et fly som tar av fra et sted og lander på et annet. Dronene vil lette og lande fra forskjellige plasser og egentlig ha et bevegelsesmønster som minner mer om biler. Dermed ble det nødvending å ha fullstendig kontroll over et større antall objekter enn ved vanlig flytrafikk.

I følge recode.net klarte Project Wing å følge flystrekningen til flere droner parallelt fra en enkelt plattform, og i testene som ble gjennomført, klarte man å få droner automatisk å styre bort fra hverandre uten at en operatør måtte ta over.

Nasa og FAA regner ikke med å ha sluttført forskningen på hvordan dronetrafikken kan integreres i den allmenne luftfartkontrollen før 2019, så Alphabet og andre selskaper som Uber, Amazon og GoPro må nok vente litt før leveransene kan få et løft.