Alpha Blue Oceans gründer Pierre Vannineuse setter opp et venturefond i Norge -- på 10 milliarder kroner.

Fransk gründer setter opp norsk venturefond på 10 milliarder

Publisert Sist oppdatert

Den franske gründeren Pierre Vannineuse, som står bak Aqua Blue Ocean, vil ikke vise til tidligere resultater når han nå starter venturefond i Norge. 

I Finansavisen fortelles det at Pierre Vannineuse, som i tillegg til å ha gründet det London-baserte investeringsfondet Aqua Blue Ocean har finansiert børsnoterte Element, Induct Software, og børsklare Lavo, nå setter opp et venturefond i Norge. Hele 10 milliarder kroner er satt av til fondet, og brorparten av investeringene skal ifølge Vannineuse gjøres i Norge, selv om også de andre nordiske landene er aktuelle.

Vannineuse selv gir en kort og konsis grunn til hvorfor han har sett seg ut nettopp Norge.

-- Norge har overraskende mange gode prosjekter, og et tillitvekkende folk, sier Vannineuse til Finansavisen.

Ga 60 millioner til Lavo

Han synes imidlertid det er synd at Norge har det han betegner som "svært lite kapitalmarkedsaktivitet", til tross for godt potensial. Vannineuse lanserer dermed planene sine for det nye fondet.

-- Nå skal vi lansere et nordisk venturekapitalfond på 1 milliard euro. Fondet skal lanseres i løpet av de neste seks månedene, forteller Vannineuse.

I går ble det kjent at Alpha Blue Ocean stiller 500 millioner kroner til rådighet for den norske børsraketten Element. Tidligere har Vannineuse vært pengegiveren da Lavo-gründer Tom Roger Sokki trengte 60 millioner.

Vil ikke vise til resultater

Alpha Blue Ocean investerer stegvis, og det samme skal det norske venturefondet gjøre når de 10 milliardene skal fordeles. Vannineuse forteller til Finansavisen at pengene skal hentes blant kontaktene de har i Norge i dag.

På spørsmål fra Finansavisen om hvilke resultater han kan vise til, er han ikke så åpen. Dette fordi han mener at investorene selv må gjøre jobben for å danne seg et inntrykk av hva han har fått til tidligere.

-- Min track record er hemmelig, men det er bare å se på hvilke nivåer vi har gått inn i de transaksjonene vi har gjort.

For kun ni måneder siden startet Vannineuse Alpha Blue Ocean, et investeringsselskap, sammen med to medgründere og en utenforstående investor. Selskapet ble startet som et investeringsfond, og gründerne har så langt skutt inn 25 millioner euro av den samlede kapitalen -- 300 millioner euro.