Lawbotics-teamet fra venstre: Jamy Gold, Alexander Schwantes, Merete Nygaard og Nicholas Leidenfeldt. Foto: Lucas Weldeghebriel

Går fra Schibsted og Appear.in til Lawbotics

Publisert Sist oppdatert

Merete Nygaard rekrutterer fra kjente selskaper til sin legal-tech-startup Lawbotics.

Lawbotics bygger en markedsplass for juridiske dokumenter og ble etablert av den tidligere forretningsadvokaten Merete Nygaard i 2016.

Shifter har tidligere skrevet om selskapet da de blant annet gjennomførte en emisjon i fjor høst og fikk med Aschehoug som investor og tidligere Finn.no-sjef og nå Cxense-sjef Christian Printzell Halvorsen som styreleder.

Siden sist har Lawbotics erstattet sin CTO Alexander Bakos Leirvåg med Alexander Schwantes, og nylig rekruttert Nicholas Leidenfeldt fra Finn.no til rollen som «product manager». I tillegg ansetter de nå også Jamy Golden som front-lead. Han kommer fra tilsvarende rolle i den Telenor-utviklede videokonferanse-plattformen Appear.in.

Håper på mindre byråkrati

-- Nicholas Leidenfeldt har en veldig spennende bakgrunn fra Finn.no. Lawbotics bygger en markedsplass for juridiske dokumenter og hans erfaring vil bidra til å løfte oss, sier Nygaard om sin nyansatte «product manager».

Nicholas selv ser frem til en mer variert arbeidshverdag.

-- Jeg tror det vil bli mindre byråkrati. Når man jobber i store selskaper skulle man alltids tenkt seg at ting gikk litt raskere. I Finn.no ble det mye rutine-arbeid.  I Lawbotics kommer jeg til å gjøre mye forskjellig, sier han.

Leidenfeldt er siviløkonom fra Copenhagen Business School og har gjennomført Schibsted management trainee-program.

--Jeg har hatt fire fantastiske år i Schibsted med feminteressante posisjoner. Jeg har lært utrolig mye og hatt en fin tid i Finn og trainee-programmet men føler tiden nå er inne for å prøve noe nytt. Når Lawbotics da tok kontakt var det en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Leidenfeldt.

Jamy Gold, som opprinnelig kommer fra Sør-Afrika, er spent på nye utfordringer i Lawbotics.

-- Jeg gleder meg til å bygge fremtidens juridiske tjenester. Jeg søkte meg til en startup fordi jeg ikke har erfaring med det tidligere og tror jeg vil lære mye, sier Gold.

Han har over 10 års erfaring som utvikler med bakgrunn fra digitale byråer, samt finans- og kommunikasjonsindustrien.