Jeff Bezos fra Encore Awards i 2012. Foto: Danrok/Flickr

Amazon vil legge til betalingsfunksjon i Alexa, men trenger mer privatdata fra brukere for å gjøre det

Publisert Sist oppdatert

Betalingsfunksjonen Amazon vurderer å legge til i Alexa vil blant annet gjøre det enklere å overføre penger til venner.

I dag kan Alexa brukes til å styre 4000 ulike elektroniske enheter, og kan utføre 30.000 kommandoer, men snart kan snart også få nye funksjoner -- i hvert fall hvis Amazon bestemmer seg for å legge til en betalingsfunksjon i Alexa.

Wall Street Journal skriver at Amazon ønsker å rette seg mer mot fintech, og betalingsfunksjonen skal være et ledd i det. Amazon kan dermed bli en enda større konkurrent til Paypal, Venmo og andre store banker, men også Visa og MasterCard.

Amazon ønsker å gjøre stemmekommandoer til den neste "handelsbølgen", men trenger altså mer persondata for å kunne realisere de foreløpig veldig løse planene, i Alexa. Det er folks bankkontoer man må få tilgang til, for at Alexa skal kunne brukes til å overføre penger.

Samtidig er Amazon i nyhetene på andre fronter også: Donald Trump har de seneste dagene stilt seg svært kritisk til Amazon, som han mener sniker seg unna skatter og utnytter det amerikanske postverket. Det spekuleres i om Trump kritikk først og fremst er ment som hevn mot Amazon sin sjef, Jeff Bezos, som også eier Washington Post. Trump har over lengre tid vært svært misfornøyd med dette mediets dekning av ham.