Det danske selskapet Freetrailer har 188 utleiesteder i Skandinavia, og håper å ekspandere tjenesten videre i Norge også.

Dansk tilhenger-tech baner vei i Norge: Går på svensk børs

Publisert Sist oppdatert

Tilhengerutleien Freetrailer ønsker å satse på det norske markedet. 

Finansavisen skriver i dag at den danske tilhengerutleien Freetrailer blir børsnotert på svenske Aktietorgets danske avdeling. Freetrailer er dermed det første danske selskapet som opplever dette, etter at Aktietorgets avdeling ble lansert i fjor.

Freetrailers tjeneste består i gratis leie av en tilhenger i tre timer, hvis den leies på stedet. Tilhengerne kan leies ved varehus og butikker, men man må ikke handle i varehuset for å bruke tilhengerne. Reservasjon på nett koster 29 kroner, og leie utover de tre første timene koster 99 kroner per påbegynte tretimersperiode. Utleietjenesten skjer via en app, og er dermed selvbetjent.

-- Det er et marked for Freetrailer i Norge

Freetrailer har mål om at børsnoteringen skal hente inn litt under 20 millioner kroner til dem.

-- Vi ønsker å ta selskapet på børs fordi vi blant annet trenger finansiell styrke for å kunne lease tilhengere. Sammen med Ikea har vi vist at det er et marked for Freetrailer i Norge. Med den markante veksten vi har opplevd er vi klare til å utvide konseptet og ta inn flere partnere, sier administrerende direktør Allan Sønderskov Darré i Freetrailer, til Finansavisen.

Har Ikea, Rema 1000 og Power som kunder

Freetrailer har i dag 188 utleiesteder i Skandinavia, og Finansavisen skriver at blant selskapene som bruker Freetrailer, finner man Ikea, Power, XL Bygg, Bilka og Rema 1000.

-- Vi er små i Norge, men nå er vi klare til å satse mer på det norske markedet. Med børsnoteringen får vi muligheten til å hente inn mer kapital og vokse sammen med eierne. Vi har samarbeidspartnere i Danmark og Sverige som vi vurderer å starte opp sammen med i Norge, sier Sønderskov Darré til Finansavisen.

For regnskapsåret som avsluttes 30. juni i år er det forventet at Freetrailer skal ha omsatt for rundt 43 millioner kroner. For det kommende året, er målet at omsetningen skal være på 50 millioner.