Kontaktperson for Techstars i Statoil, Jens Festervoll (f.v), administrerende direktør for Techstars Energy, Audun Abelsnes, partner i McKinsey, Jørn Seglem, og senior visepresident i Kongsberg Digital, Jørn Seglem Foto: Ole Jørgen Bratland i Statoil

Norsk drone-startup slapp gjennom nåløyet i Equinors gründerjakt

Publisert Sist oppdatert

Versor er eneste norske bidrag på listen over selskapene som er med i Techstars Energy 2018. 

De tre næringslivsgigantene Equinor, Kongsberg Gruppen og McKinseys står bak det nye akseleratorprogrammet i energisektoren i samarbeid med Techstars.

– Vi vet at det er et trangt nåløyet, men vi er veldig glade for å ha blitt valgt ut, sier Erlend Sierra, daglig leder i programvareselskapet Versor til E24.

Selskapet har spesialisert seg på å utvikle programvare for autonome droner, og eies av Eirik Worren Legernæs, Christer Mathiesen og Sierra selv.

Nå får NTNU-studentene vist seg frem i Techstars - et globalt akseleratorselskap som driver 44 forskjellige programmer for å bistå og utvikle oppstartsbedrifter verden over.

Målet er at de ti utvalgte selskapene skal presentere løsninger på forskjellige problemstillinger innen olje og gass, nye forretningsmodeller, digitalisering og fornybar energi, og presentere dette på et arrangement i desember.

Equinor er åpen for å investere i noen av dem.

– Statoils visjon er å forme fremtiden for energi. For å lykkes, er samarbeid nøkkelen. Derfor er vi glade for å samarbeide med innovatører og entreprenører, sier Jens Festervoll, Statoils «Corporate Liason» i Techstars - i en pressemelding.

Les også: Equinor investerer rundt en halv milliard kroner i argentinsk solenergiprosjekt

Disse er med i Techstars Energy 2018

 • Ampaire, USA. Ampaire gjør flyvning tilgjengelig for flere mennesker fra flere flyplasser ved å bygge elektriske fly som er grønnere, går stillere, og koster mindre å drive.
 • Crux OCM, Canada. Crux OCM benytter kunstig intelligens og sanntidsoptimalisering for å muliggjøre delvis autonom drift av rørledninger, redusere risiko knyttet til drift, og øke volumetrisk gjennomstrømning med opp til 4 %.
 • DeepStream, Storbritannia. Teknologibasert plattform for anbud og prekvalifisering av leverandører for olje- og gassvirksomhet.
 • Interface Fluidics, Canada. Interface Fluidics patentbeskyttede nanovæske-plattform sikrer rask laboratorietesting som setter energibransjen i stand til å forstå kjemikalienes ytelse 100x raskere og mer detaljert enn ellers.
 • Opus 12, USA. Selskapet omdanner CO2 til drivstoff og verdifulle produkter. Teknologien vil inneholde CO2-omdanningskraften til 37.000 trær av volumet tilsvarende en koffert.
 • RatedPower, Spania. RatedPower står bak pvDesign, en skybasert programvare som designer solenergianlegg over hele verden på få minutter.
 • SafeEx, Danmark. SafeExs programvare digitaliserer inspeksjon og vedlikehold, og kundene sparer 25-40 % på arbeidskraft.
 • Sensytec, USA. Sensytec utvikler en smart sementteknologi basert på et patentert tilsetningsstoff som gjør at selskaper kan øke sementens integritet ved å måle sementtilstanden i nær-sanntid.
 • Versor, Norge. Versor lager programvare for selvstyrte droner for fullstendige infrastrukturinspeksjoner, og muliggjør AI-basert datafangst og automatisk feilsøking på tvers av industrielle anvendelser.
 • Voyager, USA. Voyager er et skybasert datasenter som bidrar til styrking av beslutningstaking, automatisering av prosesser og sammenkobling av systemer i råvareshipping-bransjen.

  Kilde: Equinor / Techstars