Antler-gründer Magnus Grimeland og Bjarne Abrahamsen, startup-generatorens Europa-sjef - nå på jakt etter nye gründertalenter. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Startup-generator gir lønn til kloke hoder som vil bli gründere: – Vi ønsker å hjelpe de aller beste

Publisert Sist oppdatert

Antler lanserer sin første startup-generator i Europa, basert i Oslo og Stockholm. 

– Vi har sett en enorm interesse for Antlers program i Sørøst-Asia, og satser på en tilsvarende mottakelse her i Oslo, sier Bjarne Abrahamsen, Antlers Europa-sjef.

Startup-generatoren velger «de dyktigste og mest motiverte talentene», hjelper deltakerne med å finne rett medgründer - og kobler dem til et «verdensomspennende mentor-nettverk».

– Med vår posisjon og vårt nettverk i Asia, og mentorer rundt om i verden, er Antler en perfekt plattform for gründere som vil ekspandere globalt fra dag én, sier Abrahamsen, med erfaring fra blant annet JPMorgan i London og New York - og sist som operativ sjef for SEBs Solutions team i Stockholm.

Antler ble grunnlagt i Singapore i 2017 av norske Magnus Grimeland, Fridtjof Berge og Vergard Medbø. Denne våren startet de sitt første program i Singapore, med 62 kandidater fra 22 land, alle håndplukket blant 1500 søkere.

I januar 2019 står Europa for tur, med base i Oslo og Stockholm.

– Det finnes mange flinke talenter der ute - med en drøm om å starte for seg selv, men de sitter kanskje i en fast jobb, koder kun for seg selv, eller er PHD på et universitet, sier Grimeland, også gründer av Zalora, et av Sørøst Asias ledende netthandelsselskaper - og med bakgrunn fra McKinsey & Company og Marinejegerkommandoen.

– Nå har de sjansen. Vi ser etter gründer-spirene med stort et driv, et indre maskineri som får ting til å skje.

Les også: Nytt akseleratorprogram som lar deg beholde jobben underveis

Investerer i de beste

Antlers totalt fem måneder lange program, retter seg mot enkeltpersoner - og skal skille seg fra tradisjonelle inkubatorer og akselerator-programmer som har et fokus på eksisterende selskaper og allerede etablerte team.

– Norden, og ikke minst Oslo, er en attraktiv region for teknologi-talent, og et hjem for mange med erfaring fra noen av verdens ledende startups. Vi vet at mange av dem ønsker å starte egen virksomhet, men har kanskje ikke funnet de riktige medgründerne eller investorene ennå, og det er der Antler kommer inn, sier Abrahamsen.

Startup-generatorens årlige mål er å bygge 20 til 30 nordiske teknologi-selskaper, samt flere hundre globale. Antler invester også 100.000 dollar i de beste selskapene - og tilbyr deltakerne et fullt stipend i to måneder. Summen i Europa er foreløpig ikke satt, men har ligget på rundt 30.000 norske kroner i Singapore.

– Vi ønsker å hjelpe de alle beste med å komme i gang, slik at de kan realisere sin grïunder-drøm, og ha en positiv innvirkning på samfunnet, sier Abrahamsen.

Les også: Statoil starter et globalt akseleratorprogram for energi