Det internasjonalt anerkjente Founder Institute kommer til Oslo, og om få uker går søknadsfristen for å delta i det første akseleratorprogrammet ut.

Er du gründer-materiale? Nytt akseleratorprogram som lar deg beholde jobben underveis

Publisert Sist oppdatert

Det første Founder Institute i Oslo åpner sine dører i april -- og lover deltakere en krevende læringsprosess. 

Founder Institute, som har sin base i Silicon Valley, så dagens lys i 2009. Når instituttet nå kommer til Oslo, blir hovedstaden én av omkring 80 byer på verdensbasis -- og Norge en av 40 nasjoner -- de har etablert sine startupprogrammer i.

Instituttet markedsfører seg blant annet med at de lar gründere beholde heltidsjobbene underveis, men at programmet ikke vil bli lettvint fremgår i annonsen om Oslo. Instituttet vil havne blant flere inkubatorer og akseleratorprogrammer som har sin base i Oslo.

-- Det er positivt med et større utvalg av akseleratorprogrammer som har som formål å hjelpe gründere med å validere forretningsidéene deres, avdekke markedsbehov og fungere som en katalysator for å skalere opp og kommersialisere forretningsidéen, forteller Alex Hsi, som blir en av direktørene for Oslo-kontoret.

Udemy og Grindblaze på merittlisten

Han trekker frem hva som skal gjøre at Founder Institute skiller seg ut i mengden: instituttet er ikke bransjespesifikt, er tidlig-fase (på idéfase-stadiet), og at selskapet er globalt, og dermed har et globalt kontaktnettverk.

-- Founder Institute har tette bånd med flere av verdens ledende VC-selskaper og har hjulpet flere selskaper og deltakere i akseleratorprogrammet med finansiering og suksess. Et eksempel er MOOC-tilbyderen Udemy som har fått 173 millioner dollar i finansiering og som er en Silicon Valley FI Graduate. Et annet eksempel er selskapet Gridblaze, tidligere Singapore FI Graduate, som i løpet av 11 måneder ble kjøpt opp for et 7-sifret beløp i amerikanske dollar, forteller Hsi.

Varer i tre og en halv måned

I tillegg til Alex Hsi, vil Dimitris Polychronopoulos og Bruno Pešec være direktører for instituttet. Hvor ofte instituttet vil ha akseleratorprogrammer, er inntil videre ikke bestemt ennå.

-- Dette vil avhenge av etterspørselen og kvaliteten på søkermassen. Det er første gang Founder Institute lanserer et såkalt ‘chapter’ her i Oslo. Helsinki er den eneste byen i Norden som har hatt et Founder Institute Chapter tidligere i 2017, forteller Hsi.

Den endelige søknadsfristen for Oslo-programmet -- som går over 3,5 måneder -- er 18. mars 2018, men hvis man vil rekke fristen for det tidlige opptaket, må man skynde seg: den er nemlig 4. mars 2018.