Norselab-teamet. Foto: Press

«Startup-studio» henter 80 millioner til industriell tech

Publisert Sist oppdatert

Med Arendals Fossekompani og TD Veen i ryggen, tar Norselab-gründeren sikte på enda større fart i selskapet. 

Gründerselskapet hentet nylig 80 millioner kroner fra overnevnte investeringsselskaper, og pengene er øremerket en satsning på industrielle teknologiselskaper, skriver Norselab i en pressemelding.

– Overraskende få ser de unike mulighetene samarbeid med industrifolk gir. Det er hos menneskene på gulvet vi finner de aller beste ideene, sier gründer Yngve Tvedt - som nå planlegger å bygge tre til fire industriselskaper i året.

– Sammen med gründere og flinke mennesker fra industrien bygger vi selskaper som tilbyr de digitale løsningene industrien trenger. Når vi bygger fra grunnen av, kommer vi langt med 80 millioner kroner, sier han.

Tvedt startet Norselab sammen med Christian Lundvang i 2015, og raskt fikk de alpinstjernen Aksel Lund Svindal på laget. Selskapets mål er å utvikle oppstartsselskaper.

–Vi har et særskilt fokus på å bygge selskaper som har positiv innvirkning på samfunnet rundt seg. For oss var det avgjørende at Norselab har fokus på å bygge teknologi som gir mening, sier Kjell Skappel i T.D. Veen.

Etter emisjonen prises selskapet til 400 millioner kroner, ifølge DN.

Les også: Aksel Lund Svindal gjør millioninvestering i Aprila Bank