Nicolaj Broby Petersen i Megacool under Startup Extreme-festivalen på Voss. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Megacool henter 12 millioner. Alliance, Norselab og Aksel Lund Svindal satser på GIF-gründerne

Publisert Sist oppdatert

Team fra spillsuksessen «Funrun» gjør det lettere å dele gaming-øyeblikkene.

Til nå har de gått ganske så under radaren. Aurora Klæboe Berg og Nicolaj Broby Petersen forlot spillselskapet Dirtybit, skaperne av de fremgangsrike Funrun-spillene, og startet selskapet Megacool sammen med Tarjei Husøy i San Fransisco i 2015 .

Torsdag kveld tikket nyheten inn om at selskapet henter 12 millioner kroner, med norske Alliance Venture som ledende investor. I tillegg bidrar Norselab og alpinstjernen Aksel Lund Svindal med kapital.

Tarjei Husøy, Nicolaj Broby Petersen og Aurora Klæboe Berg har startet Megacool. Foto: Megacool

Deler gaming-GIFer

Gründerne spesialiserer seg på sømløs deling av øyeblikk fra mobilspill, i form av det bevegelige bildeformatet GIF. For spillerne er det jo gøy å dele slike høydepunkt med venner og kjente, men for spillselskapene er det mer enn bare moro, det betyr muligheten for å skaffe flere brukere på en billigere måte.

– Det har blitt utrolig dyrt å få brukere på den tradisjonelle måten, siden prisene har blitt drevet i været av det største og rikeste utgiverne i App Sore. Noe som gjør det vanskelig for flertallet av mobilutviklerne å få oppmerksomhet, sier CEO Nicolaj Broby Petersen i en pressemelding på Medium.

Han viser til at tradisjonell annonsering virker påtrengende, og ødelegger spillopplevelsen ved å trekke spillerne vekk fra selve spillet.

– Vi ønsker å gjenskape «word-of-mouth» innen mobilspill, ved å gi spillerne en rask og enkel måte å recorde GIF-øyeblikk i spillene, og dele dem via sms eller sosiale medier, sier Broby Petersen i Medium-artikkelen.

Utvider staben

Den nye kapitalen vil bli brukt til å utvide Megacool-teamet, blant annet med flere nye utviklere på Oslo-kontoret. Ressursene skal også brukes på å få med seg andre spillutviklere til å bruke betaversjonen av Megacool sitt verktøy.

Aurora Klæboe Berg har i likhet med Nicolaj Broby Petersen bakgrunn fra Dirtybit.

Partner Arne Tonning i Alliance Venture mener at gründerne løser et av de største problemene for spillselskaper, når de gjør det lettere å skaffe nye brukere uten å betale i dyre dommer.

– Vi tror en løsning på dette problemet vil skape verdier for økosystemet som helhet. Vi er svært imponert over Megacools tilnærming og dype kunnskap om spillindustrien. Det er dette som gjør at vi ønsker å samarbeide med dette sterke teamet, sier Tonning i pressemeldingen.

Inspirasjon fra Funrun

I en artikkel Dagens Næringsliv forteller gründer Aurora Klæboe Berg at de ble inspirert av det de opplevde med «Funrun»-serien i Dirtybit.

– Vi så at Funrun-spillerne veldig gjerne vil fortelle om det de driver med til vennene sine, og da tenkte vi at vi ville gjøre det enklere for dem. Megacool gjør det veldig enkelt for brukerspredning og spredning via jungeltelegrafen, sier Berg til DN.

Ifølge artikkelen sitter de tre gründerne fortsatt med over 50 prosent av aksjene i selskapet etter investeringsrunden.

Nicolaj Broby Petersen sier at dette bare er starten for Megacool, og at de ser frem til å dele flere nye metoder å booste downloads og få flere spillere ganske snart.